Home > Blogs > Help! Ik wil me goed voelen

Help! Ik wil me goed voelen

Voor me zie ik een prachtige vrouw. Zij is volledig uit verbinding met zichzelf. Het enige wat ze zegt tijdens ons gesprek, is:

“Ik kan dit niet meer. Ik word gek van het twijfelen aan mezelf. Ik wil me goed voelen. Ik hou het niet meer vol!”

Terwijl ik haar energie blijf waarnemen, zie ik de vertroebeling in haar systeem. Deze is volledig verzwaard en donker. Haar hoofd draait overuren.

Er is veel angst. “Gaat dit gevoel ooit voorbij? Kom ik hier uit? Wat moet ik kiezen?”

Ik kijk verder in haar systeem. Haar ziel is uitgeput. Deze wil graag gehoord worden, maar die ruimte is er niet. Ik vraag haar naar welk specifiek punt ze als eerste wil kijken. Ze benoemt wat er speelt. Ik hoor dat er disbalans is op diverse levensgebieden, met name op relatievlak. Alles is in elkaar verstrengeld geraakt, waardoor zij chaos ervaart. Dat is niet raar. Dit is heel menselijk als je blijft voorbijlopen aan jezelf en niet bij jouw waarheid kunt komen. Het is noodzaak dat dit ontrafeld wordt…

goed-voelen-wendi-kastelijns

Stap voor stap…

En juíst dat ‘stap voor stap’ is voor deze dame heel moeilijk. Zij is oplossings- en doelgericht. Rent het liefst met haar pumps naar het eindpunt, zoals zij het voor ogen heeft en/of denkt dat het hoort te zijn (al is het op haar tandvlees). De weg ernaartoe – het begin van haar doorbraak – wil ze het liefst skippen. Daarnaast draagt ze niet alleen haar rugzakje met zich mee, maar ook die van 13 anderen. Alle ‘shit’ die daarin zit, denkt ze ook op te moeten lossen met haar empathisch vermogen en gevoelssysteem. Ze put zichzelf volledig uit, door niet te willen zijn waar ze nu is en door teveel verantwoordelijkheid te nemen voor de ander.

Ik vraag haar:

“Durf je nu even je Moulinies aan de kant te zetten om ruimte te maken voor je ziel? Of ga je weer 10 km sprinten met 13 rugzakken vol ellende?”

Ze valt stil.

Ik kan niet met je praten als jij niet thuis bent hė schat!”

Ze zucht. Leunt achterover. En dan, verschuift er iets in haar lijf. Ik zie het gebeuren. Zij ervaart het zelf ook. Ze lacht en huilt tegelijktijdig.

Voor alles is een tijd

Dát moment, dát kleine stapje wat ze in zichzelf toelaat, is zo groots en waardevol in haar proces. Dát stukje overgave verandert haar energie ogenblikkelijk. De essentiële boodschappen, welke haar al lange tijd willen bereiken, kunnen eindelijk gehoord worden. Now we’re talking!

Zo zie je maar. Voor alles is een tijd. Het is zo belangrijk om te gaan leren vertrouwen op je voelen en weten. Laat dit rijpen en implementeer, op jouw tempo, alle opgedane inzichten in je leven. De enige die uiteindelijk écht weet wat goed voor jou is, ben jijzelf.

Ik zeg proost op soul talk!

Dat 2022 jou dichter bij jouw waarheid mag brengen!


Dit is een bijdrage van Wendi Kastelijns 

wendi-kastelijns