Home > Blogs > Depressief door thuiswerken

Depressief door thuiswerken

In de afgelopen jaren is thuiswerken steeds meer de norm geworden. Dit heeft natuurlijk alles te maken gehad met de pandemie die in 2020 begon. Je werd dan vaak eigenlijk gedwongen om thuis te gaan werken. Hierdoor was er minder communicatie met collega’s en een beperkte scheiding van thuis en werk. Niet iedereen had het hier even makkelijk mee. Depressief door thuiswerken werd daardoor vrij herkenbaar.

depressief-door-thuiswerken

Kun je van thuiswerken depressief worden?

Depressief door thuiswerken; je wordt het om verschillende redenen. Zo hebben bepaalde mensen bijvoorbeeld behoefte aan veel sociaal contact. Wanneer je dan de hele dag alleen thuis zit, is dit zeker niet bevorderlijk. Bovendien is het voor sommigen niet makkelijk om thuis en werk van elkaar te scheiden. Je hebt door het thuiswerken dan het idee dat de grens hiertussen te veel vervaagt.

Tot slot zijn er nog tal van mensen die moeite hebben met het thuiswerken zelf. Als in dat het allemaal veel langer duurt dan eigenlijk de bedoeling is. Het thuiswerken eist dan op deze manier z’n tol.

Depressief door thuiswerken: De oplossing

Ervaar je depressieve gevoelens door thuiswerken? Dan betekent dit niet dat je er niks aan kunt doen. Dit is namelijk wel degelijk mogelijk. Er bestaan tal van behandelingen om een depressief gevoel door thuiswerken te verhelpen.

Zo heeft het bijvoorbeeld vaak met een combinatie van factoren te maken. Neem je wel de tijd om helemaal tot rust te komen? En zet je alles op alles om van jouw thuiswerkplek een zo comfortabel en productief mogelijke omgeving te creëren? Stuk voor stuk zijn dit zaken die eraan bijdragen.

Echter zal het grootste gedeelte met je fysieke en mentale welzijn te maken hebben. Een specifieke behandeling gaat dan zeker zoden aan de dijk zetten.

 

–> Leestip: Corona, angst en terugvallen in je verslaving door Cees Franke