Home > Blogs > De voordelen van wandelcoaching

De voordelen van wandelcoaching

Van oorsprong weet zo’n beetje iedereen wel dat wandelen goed voor je is. Door te wandelen, combineer je een activiteit met het vinden van rust. Er is bijvoorbeeld maar weinig zo rustgevend als het wandelen door de natuur. Tegelijkertijd verbrand je calorieën, wat voor bepaalde positieve effecten binnen het lichaam zorgt. Daarom kleven er zoveel voordelen aan wandelcoaching. Het is één van de meest moderne manieren om je mentale welzijn te verbeteren.

wandelcoaching-voordelen

Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching bestaat uit het combineren van wandelen en een coachingsessie met een professional. Zodoende ga je dus samen wandelen om aan je mentale gesteldheid te werken. De professional stelt vragen om te achterhalen waar je precies behoefte aan hebt. Vervolgens krijg je allerlei oefeningen en opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan. Wandelen is namelijk iets wat je zo’n beetje altijd in de directe omgeving van thuis kunt doen. Mits je dit op de juiste manier aanpakt, ben je in staat om voor flink wat verbeteringen te zorgen. Vooral mentaal, maar ook zeker wel op fysiek gebied.

Waarom wandelcoaching kiezen?

Om je echt te overtuigen van de toegevoegde waarde van wandelcoaching, is het waarschijnlijk zeer zinvol om de specifieke voordelen door te nemen. Dit laat je als geen ander inzien wat wandelcoaching je te bieden heeft.

De voordelen van wandelcoaching zijn:

  • In het verleden zeer effectief gebleken
  • Spoort je zintuigen aan om te activeren
  • Beter gevoel door in de natuur te zijn
  • Automatische aanvulling van vitamine D
  • Beweging is goed voor het lichaam

Ben je van nature dus al iemand die wandelen prettig vindt? En heb je het idee dat ook jij wel baat hebt bij een combinatie van wandelen en coaching? Dan is dit een ideaal moment om te starten. Ervaar zelf de voordelen van wandelcoaching door vandaag nog (letterlijk) de eerste stap te zetten.

Vind op Balansportaal een Wandelcoach bij jou in de buurt