Home > Behandelingen > Slaapcoaching

Slaapcoaching

Slaapcoaching is een hele goede optie wanneer je problemen ervaart met slapen en/of moeilijk in slaap komt. Om deze problemen namelijk effectief aan te pakken, is juiste kennis noodzakelijk. Bijvoorbeeld met betrekking tot makkelijker inslapen of beter doorslapen.

slaapcoaching-slaapproblemen-slaapcoach

Kwaliteit van slaap verbeteren

Er zijn veel zaken in het leven die van invloed zijn op de kwaliteit van je slaap. Middels slaapcoaching kom je erachter wat deze punten precies zijn en hoe je ze in je eigen leven toepast. Zo ga je op de korte termijn al flinke verbeteringen doormaken wat betreft jouw dagelijkse slaap. Voor je het weet, voel je je weer zo fris en energiek als vroeger.

Wat is slaapcoaching?

Een slaapcoach kun je zien als een personal trainer met betrekking tot alles wat te maken heeft met slapen en nachtrust. Slaapcoaches zijn er voor alle leeftijden; voor baby’s die moeilijk in slaap vallen, peuters, kleuters, schoolgaande kinderen, tieners en volwassenen. Maar wat doet een slaapcoach precies? En welke methodes worden toegepast?

Slaapcoaches helpen individuen om gewoonten met betrekking tot slapen aan te leren. Dit kan betekenen dat ze – samen met jou – een persoonlijk plan ontwikkelen omtrent het het slapengaan en veranderingen aanbrengen in de omgeving van de slaapkamer, bijvoorbeeld door de tv weg te halen of verduisteringsgordijnen te gebruiken.

Een slaapcoach kijkt naar voeding

Wat je eet en drinkt heeft invloed op je gezondheid en welzijn. Maar voeding gaat verder dan alleen gewicht; het kan ook invloed hebben op hoe je slaapt. Slaapcoaches gebruiken voeding als een instrument. Ze analyseren jouw voedsel- en drankinname om hier vervolgens positieve veranderingen in aan te brengen, zoals het beperken van alcohol, suiker of cafeïne. Want wat je eet, heeft invloed op je slaap.

Mindfulness, Meditatie en Ontspanning

Een slaapcoach zal waarschijnlijk enkele mindfulness-, meditatie en ontspanningsoefeningen met je oefenen met als doel de slaapkwaliteit te verbeteren. Deze oefeningen kunnen je helpen om het lichaam te ontspannen en de geest voor te bereiden op de slaap.

Vind op Balansportaal een Slaapcoach bij jou in de buurt