Home > Blogs > Alles wat je moet weten over mesologie

Alles wat je moet weten over mesologie

Vandaag de dag is het goed te zien dat mensen niet altijd meer het volste vertrouwen hebben in de traditionele geneeskunde. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opkomst van het internet. Hierdoor heeft iedereen heel makkelijk toegang tot een enorme hoeveelheid informatie. Ook informatie die afwijkend is ten opzichte van het traditionele gedachtegoed.

mesologie

Wat is mesologie?

Dit is waar mesologie om de hoek komt kijken. De mesologie omvat namelijk een concept van geneeskunde waarbij er ruimte is voor zowel de traditionele als ook de alternatieve geneeskunde. Met andere woorden; mesologie zorgt voor een verbinding tussen beiden. Zo krijg je het beste van twee werelden.

Het doel van de mesologie is dan ook om een zo uitgebreid mogelijke vorm van geneeskunde te creƫren. Eentje die maximaal transparant is en geen voorkeur heeft voor een van de beiden opties. Zodoende verbindt het de mensen die beide opties aanhangen.

De belangrijkste punten van mesologie

Een mesoloog is iemand die werkt op de werkwijze die de mesologie omschrijft. Dit houdt in dat een mesoloog de klachten van een specifiek persoon als basis gebruikt en aan de hand hiervan toewerkt naar een maximaal effectieve geneeswijze. Het is hier belangrijk dat het individu ook echt een individuele behandeling krijgt. Binnen de kortste keren is de balans in het lichaam dan weer hersteld.

Ben je benieuwd naar de mesologie en wil je hier in de praktijk gebruik van maken? Ga dan op zoek naar een professional die jou hier graag bij helpt. Je gaat al snel merken dat je op dit gebied voldoende keuze hebt. Een mesoloog kijkt er naar uit om ook jou op een individuele manier van je klachten af te helpen. 

Vind op Balansportaal een Mesoloog bij jou in de buurt

wat-is-een-mesoloog