Home > FAQ

Vragen van bezoekers

Hoe vind ik een geschikte therapeut?
Klik op vind een professional en stel jouw locatie en wensen in. Je ziet nu een overzicht met alle professionals bij jou in de buurt. Bij behandelingen vind je uitgebreide uitleg over wat verschillende therapeuten voor jou kunnen betekenen.

Is het forum anoniem?
Je kan er voor kiezen om anoniem je verhaal te delen op het forum.

Welke behandeling moet ik kiezen?
Wanneer je het lastig vindt om een geschikte therapeut te vinden helpen wij je daar graag bij. Op de website kun je het contactformulier invullen. Een van onze consultants gaat op zoek naar de juiste therapeut bij jou in de buurt.

Hoe kies ik een behandelaar?
Als de persoonlijke pagina van een psycholoog je aanspreekt, kan je een afspraak maken voor een (telefonisch) kennismakingsgesprek, voor enkele behandelingen geldt een uitzondering. Dit gesprek dient om te bekijken of de psycholoog iets voor jou kan betekenen, maar ook om te voelen of het klikt. Voor een succesvolle begeleiding is het heel belangrijk dat je je goed voelt bij de psycholoog. Luister dus naar je gevoel en kies een andere psycholoog als je merkt dat het niet klikt. Je kan dit ook bespreken met de psycholoog.

Is de zoekfunctie gratis?
Ja, je hoeft je niet aan te melden of te registreren en je kunt volledig kosteloos op zoek naar een therapeut bij jou in de buurt zodat jij kunt werken aan het herstel van je klachten.

Hoe kom ik in contact met een therapeut?
Op het profiel van de behandelaren vind je de contactgegevens. Of link door naar de website van de therapeut. Via deze gegevens kan je een afspraak maken bij de desbetreffende behandelaar.

Wat als ik geen therapeut vind?
Het kan zo zijn dat de therapeuten bij jou in de buurt met een specifieke behandeling nog niet zichtbaar zijn op balansportaal. Daar zijn wij druk mee bezig. Wij willen landelijke dekking realiseren, dus mocht er iets ontbreken laat het ons weten. Wij gaan voor je op zoek! Stuur een e-mail naar contact@balansportaal.nl met de volgende gegevens: gemeente waarin je woonachtig bent en soort behandeling. De rest doen wij!

Hoe start ik een behandeling?
Maak een afspraak met de desbetreffende therapeut, afhankelijk van de vorm van behandeling vindt er eerst een intakegesprek plaats. De behandelaar neemt het vervolgtraject met je door.

Hoeveel kost een behandeling?
Dit verschilt per therapeut en per behandeling, neem contact op met de desbetreffende behandelaar om de kosten in kaart te kunnen brengen. Wellicht wordt er een deel vergoedt door je zorgverzekering.

Hoe lang duurt een behandeltraject?
Als je zelf de keuze gemaakt hebt voor begeleiding, kan je altijd zelf de begeleiding stoppen. Dit kan zijn omdat je voelt dat jouw doelen bereikt zijn of omdat je andere prioriteiten hebt. Ook de therapeut kan voorstellen om af te bouwen wanneer hij ziet dat je minder therapie nodig hebt. Ook als je het gevoel hebt dat het niet klikt tussen jou en de therapeut of zijn therapievorm kan je zelf de begeleiding stoppen.

Vragen van professionals

Wat doen jullie offline aan marketing?
Wij adverteerde de afgelopen maanden in Happinez, Flow Magazine, Sante, Vriendin en &C. Daarnaast stonden wij met een persoonlijk interview in het Noord Hollands Dagblad en waren wij te horen op landelijke radio, Radio NPO1. Naast de offline marketingcampagne, zijn er meerdere (langere periodes) per jaar een online advertising campagnes actief. Wij zorgen voor de traffic op onze website, zorg ervoor dat je hier als professional tussen staat.

Moet ik inloggen om contactverzoeken in te kunnen zien?
Nee, deze contactverzoeken ontvang je in je eigen mailbox van het e-mailadres dat bij ons bekend is.

Hoe kan ik een online programma of agendapunt toevoegen?
Indien je voor het PRO of BOOST pakket hebt gekozen kan je deze items zelf toevoegen op de website wanneer je ingelogd bent.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik met een interview op de website kom te staan?
Vraag ons naar de voorwaarden, mail naar contact@balansportaal.nl.

Hoelang blijf ik zichtbaar op Balansportaal?
Je blijft zichtbaar op www.balansportaal.nl afhankelijk van je factuurperiode. Daarna ben je lid tot dat je per mail aangeeft dit niet meer te willen.

Vanaf wanneer ben ik zichtbaar op Balansportaal?
Na het aanmaken van het account en wanneer de betaling ontvangen is. Dit is altijd onder voorbehoud, wij doen een kwaliteitscreening op basis van opleiding/certificaat/diploma en website.

Mijn behandelwijze staat niet op de website vermeldt, is dit wel mogelijk?
Mocht je een behandelwijze uitvoeren die nog niet vermeld staat in de zoekfilters, laat het ons weten. Indien deze past bij onze filosofie zullen wij deze uiteraard toevoegen.

Ik werk op meerdere locaties, hoe kan ik dit vermelden?
Het is niet mogelijk om een tweede praktijkadres toe te voegen aan je profiel. Je adres is sterk gelinkt aan die vindbaarheid en seo, zowel in onze zoekresultaten als deze van Google. Zoekrobotten zoals Google zijn namelijk sterk gesteld op duidelijkheid. Het adres op je profiel vertelt Google dat je terug te vinden bent op die specifieke locatie. Een tweede adres brengt daarin verwarring en verlaagt je vindbaarheid.

Indien gewenst kan je je tweede praktijkadres in je persoonlijke tekst vermelden. Zo zijn bezoekers meteen op de hoogte van hun opties.

Wil je toch graag op beide praktijkadressen gevonden worden, dan kan je een tweede profiel aanmaken. Pas je tekst, foto en de volgorde van je zoekwoorden aan, zodat Google je twee profielen kan makkelijk onderscheiden. Dit zal de vindbaarheid van beide profielen absoluut ten goede komen.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap beëindigen?
Ben je na 23-01-2022 aangemeld bij Balansportaal? Dan kan je facturen en lidmaatschap zelf beheren in je account. Je kan hier ook aangeven je lidmaatschap te willen beëindigen. Je kan je lidmaatschap ook beëindigen door een e-mail te sturen naar contact@balansportaal.nl. Je lidmaatschap wordt dan beëindigd 1 dag voor de ingang van de nieuwe betaaltermijn. Let op dat automatisch ook de profielpagina en de backlinks worden verwijderd, dit kan een negatief effect hebben op je Google Ranking.