Home > Veelgestelde Vragen | FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN | FAQ

Vragen van bezoekers

Hoe vind ik een geschikte coach/therapeut?

Klik op Vind een professional en stel jouw locatie en wensen in. Je ziet nu een overzicht met alle professionals bij jou in de buurt. Onder Behandelmethoden vind je een uitgebreide uitleg over wat verschillende coaches/therapeuten voor jou kunnen betekenen.

Is het forum anoniem?

Ja, je kan er voor kiezen om anoniem je verhaal te delen op het Balansportaal Forum.

Welke behandeling moet ik kiezen?

Onder Behandelmethoden vind je een overzicht van verschillende behandelingen bij burn-out, stress, slaapproblemen, relatieproblemen, trauma’s, paniek, angst en meer… Wanneer je het lastig vindt om een geschikte coach/therapeut/behandelaar te vinden, helpen wij je daar graag bij. Neem via het contactformulier contact met ons op. Een van onze consultants gaat op zoek naar de juiste coach/therapeut/behandelaar bij jou in de buurt of een professional die (ook) online coaching/therapie/behandeling verzorgt.

Hoe kies ik een behandelaar?

Als de persoonlijke pagina van een trainer/coach/therapeut/psycholoog je aanspreekt, kan je een afspraak maken voor een (telefonisch) kennismakingsgesprek, voor enkele behandelingen geldt een uitzondering. Op elke persoonlijke pagina is een contactformulier opgenomen, waarmee je direct en vrijblijvend contact kan opnemen met de betreffende coach/behandelaar/therapeut/trainer. Een (telefonisch) gesprek of bericht n.a.v. jouw reactie dient om te bekijken of de professional iets voor jou kan betekenen, maar ook om te voelen of het klikt. Voor een succesvolle begeleiding is het heel belangrijk dat je je goed voelt bij de coach/behandelaar. Luister dus naar je gevoel en kies iemand anders als je merkt dat de klik er niet is.

Is de zoekfunctie van Balansportaal gratis?

Ja, je hoeft je niet aan te melden of te registreren en je kunt volledig kosteloos op zoek naar een coach/therapeut/behandelaar bij jou in de buurt, zodat jij kunt werken aan het herstel van je klachten.

Hoe kom ik in contact met een coach/therapeut/behandelaar?

Op elk profiel van een coach/behandelaar is een contactformulier opgenomen. Hiermee kun je direct en vrijblijvend in contact komen met de betreffende professional. Daarnaast zijn op elke praktijkpagina de contactgegevens van de coach/therapeut/instelling opgenomen.

Wat als ik geen passende coach/therapeut (in de buurt) vind?

Het kan zo zijn dat de coaches/therapeuten bij jou in de buurt met een specifieke behandeling nog niet zichtbaar zijn op Balansportaal. Wij zijn continu bezig om het aanbod van professionals uit te breiden om landelijke dekking te realiseren. Mocht er iets ontbreken, laat het ons weten. Wij gaan voor je op zoek! Stuur een bericht met de volgende gegevens: gemeente waarin je woonachtig bent en soort behandeling. De rest doen wij!

Hoe start ik een behandeling?

Maak een afspraak met de desbetreffende professional, afhankelijk van de vorm van behandeling vindt er eerst een intakegesprek plaats. De behandelaar neemt het vervolgtraject met je door.

Wat zijn de kosten van een behandeling/sessie?

De kosten voor een behandeling/sessie verschillen per coach/behandelaar/therapeut en per behandeling. Neem contact op met de desbetreffende behandelaar om de kosten in kaart te brengen. Wellicht wordt er een deel vergoed door je zorgverzekering.

Hoe lang duurt een behandeltraject?

Als je zelf de keuze gemaakt hebt voor behandeling, coaching en/of begeleiding, kan je altijd zelf het traject stoppen. Dit kan zijn omdat je voelt dat jouw doelen bereikt zijn of omdat je andere prioriteiten hebt. Ook de therapeut kan voorstellen om af te bouwen wanneer hij/zij ziet dat je minder therapie of coaching nodig hebt. Ook als je het gevoel hebt dat het niet klikt tussen jou en de therapeut of zijn therapievorm, kan je zelf de begeleiding stoppen.


Veelgestelde Vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Of begrijp je het antwoord niet helemaal? Neem contact met ons op via het contactformulier. We helpen je graag!

Vragen van professionals

Hoe kan ik me als coach/behandelaar/therapeut aanmelden bij Balansportaal?

Balansportaal verbindt vraag en aanbod op het gebied van hulp en behandeling bij burn-out, depressie, stress, angst, hormonen, beweging, voeding, ontspanning, zelfontwikkeling, HSP, verslaving en meer.

Wij zijn op zoek naar behandelaars, coaches, therapeuten en trainers op het gebied van mentale en fysieke gezondheid. Wij matchen hulpvragers aan passende professionals uit ons uitgebreide netwerk.

Meer weten over hoe je kunt aanmelden als trainer, coach, behandelaar of therapeut op Balansportaal? Bekijk hier meer informatie, de voorwaarden en tarieven.

Vanaf wanneer ben ik zichtbaar op Balansportaal?

Na het aanmaken van het account en wanneer de betaling ontvangen is, wordt jouw praktijkpagina geactiveerd en is deze vindbaar voor hulpvragers. Dit is altijd onder voorbehoud, wij doen een kwaliteitsscreening op basis van opleiding/certificaat/diploma en website.

Hoe lang blijf ik zichtbaar op Balansportaal?

Je blijft zichtbaar in het overzicht van professionals afhankelijk van je factuurperiode. Daarna ben je lid tot dat je per mail aangeeft dit niet meer te willen.

Mijn behandelwijze/-methode staat niet op Balansportaal, is dit wel mogelijk?

Mocht je een behandelwijze/-methode uitvoeren die nog niet vermeld staat in de zoekfilters, laat het ons weten. Wanneer deze soort behandeling past bij onze visie en filosofie zullen wij deze uiteraard toevoegen.

Wat doen jullie offline aan marketing?

Wij adverteerden de afgelopen maanden in Happinez, Flow Magazine, Santé, Vriendin en &C. Daarnaast stonden wij met een persoonlijk interview in het Noord Hollands Dagblad en waren wij te horen op Radio NPO1. Naast de offline marketingcampagne, zijn er meerdere (langere) periodes per jaar online advertising campagnes actief, o.a. op Instagram, LinkedIn en Facebook. Wij zorgen voor de traffic op onze website, zorg ervoor dat je hier als professional tussen staat.

Moet ik inloggen om contactverzoeken in te kunnen zien?

Nee, deze contactverzoeken ontvang je in je eigen mailbox van het e-mailadres dat bij ons bekend is.

Hoe kan ik een online programma of agendapunt toevoegen?

Indien je voor het PRO of BOOST pakket hebt gekozen, kan je zelf Online Programma’s en Agenda-items toevoegen op de website wanneer je ingelogd bent. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik met een interview op de website kom te staan?

De interviews met onze aangesloten coaches, behandelaren en therapeuten worden erg goed gelezen. Wil jij ook geïnterviewd worden?Vraag naar de voorwaarden door een e-mail te sturen naar contact@balansportaal.nl of neem contact op via contactformulier.

Ik werk op meerdere locaties, hoe kan ik dit op Balansportaal vermelden?

Het is helaas niet mogelijk om een tweede praktijkadres toe te voegen aan je profiel. Je adres is sterk gelinkt aan die vindbaarheid en SEO, zowel in onze zoekresultaten als deze van Google. Zoekrobotten zijn namelijk sterk gesteld op duidelijkheid. Het adres op je profiel vertelt Google dat je terug te vinden bent op die specifieke locatie. Een tweede adres brengt daarin verwarring en verlaagt je vindbaarheid.

Indien gewenst kan je je tweede praktijkadres in je persoonlijke tekst vermelden. Zo zijn bezoekers meteen op de hoogte van hun opties.

Wil je toch graag op beide praktijkadressen gevonden worden, dan kan je een tweede profiel aanmaken. Pas je tekst, foto en de volgorde van je zoekwoorden aan, zodat Google je twee profielen gemakkelijk kan onderscheiden. Dit zal de vindbaarheid van beide profielen absoluut ten goede komen.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap beëindigen?

Ben je na 23-01-2022 aangemeld bij Balansportaal? Dan kan je facturen en lidmaatschap zelf beheren in je account. Je kan hier ook aangeven je lidmaatschap te willen beëindigen. Je kan je lidmaatschap ook beëindigen door een e-mail te sturen naar contact@balansportaal.nl of door het contactformulier in te vullen. Je lidmaatschap wordt dan beëindigd 1 dag voor de ingang van de nieuwe betaaltermijn. Let op dat automatisch ook de profielpagina en de backlinks worden verwijderd, dit kan een negatief effect hebben op je Google Ranking.


Veelgestelde Vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Of begrijp je het antwoord niet helemaal? Neem contact met ons op via het contactformulier. We helpen je graag!