Home > FAQ

Vragen van bezoekers Balansportaal

Hoe vind ik een geschikte therapeut?
Bij behandelingen vind je uitgebreide uitleg over wat verschillende therapeuten voor jou kunnen betekenen. Daarna kun je bij vind hulp in zoekradius de dichtbiijzijnde therapeut of coach vinden.

Is het forum anoniem?
Je kan er voor kiezen om anoniem je verhaal te delen op het forum.

Welke behandeling moet ik kiezen?
Wanneer je het lastig vindt om een geschikte therapeut te vinden helpen wij je daar graag bij. Op de website kun je het contactformulier invullen. Een van onze consultants gaat op zoek naar de juiste therapeut bij jou in de buurt.

Hoe kies ik een behandelaar?
Als de persoonlijke pagina van een psycholoog je aanspreekt, kan je een afspraak maken voor een (telefonisch) kennismakingsgesprek, voor enkele behandelingen geldt een uitzondering. Dit gesprek dient om te bekijken of de psycholoog iets voor jou kan betekenen, maar ook om te voelen of het klikt. Voor een succesvolle begeleiding is het heel belangrijk dat je je goed voelt bij de psycholoog. Luister dus naar je gevoel en kies een andere psycholoog als je merkt dat het niet klikt. Je kan dit ook bespreken met de psycholoog.

Is de zoekfunctie gratis?
Ja, je hoeft je niet aan te melden of te registreren en je kunt volledig kosteloos op zoek naar een therapeut bij jou in de buurt zodat jij kunt werken aan het herstel van je klachten.

Hoe kom ik in contact met een therapeut?
Op het profiel van de behandelaren vind je de contactgegevens. Of link door naar de website van de therapeut. Via deze gegevens kan je een afspraak maken bij de desbetreffende behandelaar.

Wat als ik geen therapeut vind?
Het kan zo zijn dat de therapeuten bij jou in de buurt met een specifieke behandeling nog niet zichtbaar zijn op balansportaal. Daar zijn wij druk mee bezig. Wij willen landelijke dekking realiseren, dus mocht er iets ontbreken laat het ons weten. Wij gaan voor je op zoek! Stuur een e-mail naar contact@balansportaal.nl met de volgende gegevens: gemeente waarin je woonachtig bent en soort behandeling. De rest doen wij!

Hoe start ik een behandeling?
Maak een afspraak met de desbetreffende therapeut, afhankelijk van de vorm van behandeling vindt er eerst een intakegesprek plaats. De behandelaar neemt het vervolgtraject met je door.

Hoeveel kost een behandeling?
Dit verschilt per therapeut en per behandeling, neem contact op met de desbetreffende behandelaar om de kosten in kaart te kunnen brengen. Wellicht wordt er een deel vergoedt door je zorgverzekering.

Hoe lang duurt een behandeltraject?
Als je zelf de keuze gemaakt hebt voor begeleiding, kan je altijd zelf de begeleiding stoppen. Dit kan zijn omdat je voelt dat jouw doelen bereikt zijn of omdat je andere prioriteiten hebt. Ook de therapeut kan voorstellen om af te bouwen wanneer hij ziet dat je minder therapie nodig hebt. Ook als je het gevoel hebt dat het niet klikt tussen jou en de therapeut of zijn therapievorm kan je zelf de begeleiding stoppen.

VEELGESTELDE VRAGEN BEHANDELAREN

Hoelang blijf ik zichtbaar op Balansportaal?
Je blijft zichtbaar op www.balansportaal.nl afhankelijk van je factuurperiode. Daarna ben je lid tot dat je per mail aangeeft dit niet meer te willen.

Vanaf wanneer ben ik zichtbaar op Balansportaal?
Na het aanmaken van het account word je doorgestuurd naar de betaalpagina. Wanneer de betaling ontvangen is doen wij een korte screening op basis van opleiding/certificaat/diploma en website. Binnen 2 werkdagen na aanmelding wordt je account geactiveerd en ben je direct zichtbaar.

Mijn behandelwijze staat niet op de website vermeldt, is dit wel mogelijk?
Mocht je een behandelwijze uitvoeren die nog niet vermeld staat in de zoekfilters, laat het ons weten. Indien deze past bij onze filosofie zullen wij deze uiteraard toevoegen.

Ik werk op meerdere locaties, hoe kan ik dit vermelden?
Het is niet mogelijk om een tweede praktijkadres toe te voegen aan je profiel. Je adres is sterk gelinkt aan die vindbaarheid en seo, zowel in onze zoekresultaten als deze van Google. Zoekrobotten zoals Google zijn namelijk sterk gesteld op duidelijkheid. Het adres op je profiel vertelt Google dat je terug te vinden bent op die specifieke locatie. Een tweede adres brengt daarin verwarring en verlaagt je vindbaarheid.

Indien gewenst kan je je tweede praktijkadres in je persoonlijke tekst vermelden. Zo zijn bezoekers meteen op de hoogte van hun opties.

Wil je toch graag op beide praktijkadressen gevonden worden, dan kan je een tweede profiel aanmaken. Een tweede profiel maak je aan met 30% korting, stuur ons een e-mail voor je gepersonaliseerde kortingscode. Pas je tekst, foto en de volgorde van je zoekwoorden aan, zodat Google je twee profielen kan makkelijk onderscheiden. Dit zal de vindbaarheid van beide profielen absoluut ten goede komen.

Waarom zijn mijn aanpassingen op mijn profielpagina niet direct zichtbaar?
Om de snelheid van de site te garanderen worden onze zoekresultaten slechts iedere 24 uur geïndexeerd. Aanpassingen worden dus pas na 24 uur opgenomen. Op je profiel kan je de aanpassingen wel steeds onmiddellijk controleren.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap beëindigen?
Je kan je lidmaatschap beeindigen door een e-mail te sturen naar contact@balansportaal.nl. Je lidmaatschap wordt dan beëindigd voor de ingang van de nieuwe betaaltermijn.