Home > Vind hulp > Praktijk De Wijde Blik

Praktijk De Wijde Blik

Voor veel (hoog) sensitieve kinderen en volwassenen is met plezier naar school of werk gaan, geen dagelijkse vanzelfsprekendheid. Zij staan open voor héél veel indrukken en ervaren met hun Wijde Blik sterk wat er in en rondom hen gebeurt. Dat maakt ze gevoeliger voor overprikkeling en (chronische) stress en kan mentale en fysieke klachten geven, waardoor ook leerresultaten en sociale contacten kunnen verminderen. Een kwetsbaar gevoel!

Over Praktijk De Wijde Blik

Sinds 2009 bestaat mijn Praktijk De Wijde Blik voor coaching bij het leren omgaan met (hoog)sensitiviteit, persoonlijke ontwikkeling, stress- en faalangstreductie. Om bewuster te worden van de manier waarop je prikkels verwerkt, je overlevingsstrategieën, eigen wijsheid, intuïtie en innerlijke kompas. Soms maak ik hierbij gebruik van etherische oliën of stemvorken (fonoforese). Steeds vanuit de afstemming gericht op liefdevolle relaties, gebaseerd op éénheid, gelijkwaardigheid en respect.

Over Marieke Pepping-Dames

Gezond en met plezier naar school en werk gaan, daar heb ik mij zo’n 25 jaar in het basisonderwijs met hart en ziel voor ingezet. Zelf en als moeder heb ik óók ervaren hoe de school-, werk- en de thuissituatie elkaar kunnen beïnvloeden en gevolgen hebben op ‘goed in je vel zitten’. Stress en verliessituaties komen immers op ieders pad en dagen uit om door het leven heen, te blijven groeien. Onbewust zijn (jonge) kinderen daarbij prachtige richtingaanwijzers, omdat zij spiegels (kunnen) zijn voor hun omgeving.

Tijdelijk hulp om je weer oké en in balans te voelen, helpt je weer houvast in jezelf te vinden. Vanuit ontspanning zien en beleven wat er in en om ons heen gebeurt geeft levenskracht en levensvreugde. Zonder stress wordt leren makkelijker en leuker. En dat kan, want alles wat je aandacht geeft groeit en gaat stralen. Genieten van het leven kun je leren!

Praktijk De Wijde Blik | Begeleiding bij…

 

 • (h)erkennen, benoemen en verwerken van emoties ,
 • verliessituaties en rouw,
 • stemmingswisselingen,
 • stressreductie,
 • versterken van zelfvertrouwen/zelfbeeld,
 • concentratie en aandachttraining,
 • sociale contacten en vriendschappen aangaan en onderhouden,
 • fysieke klachten zoals overprikkeling, vol hoofd, hoofdpijn, vermoeidheid, buikpijn, slaapproblemen enz.

Ook is het mogelijk te kiezen voor een individueel traject op maat.

Aanbod

Voor (jong) volwassenen is er de cursus ‘Verder samen op weg’. Deze bestaat uit 7-wekelijkse bijeenkomsten van één dagdeel. Informatie, visualisaties en oefeningen afgestemd op de heling en harmonie van jouw innerlijk kind. Kosten € 395,00

Voor kinderen van 4-12 jaar is er de individuele sensitief kind training ‘Stokpaardjes’. Spelenderwijs en pratende voort ontdekken, dat je veel méér kunt dan je denkt. Dat doet je groeien in bewustzijn en geeft zelfvertrouwen. Dit beleven we in 8 sessies van 1 uur. Wekelijks na afloop, vertellen jouw kind en ik samen aan jou; ouder/begeleider wat we hebben besproken, geknutseld, gedaan en ervaren m.b.t. prikkelverwerking. Hoe het herkennen, verwoorden en verwerken van emoties, stressreductie en ontspanning de aandacht kregen. De gedachtekracht groeit vanzelf mee door het leren formuleren van helpende gedachten. Kosten € 395,00

Wil jij ook weer zelf de slingers op kunnen hangen in jouw leven? Laten we samen eens stil staan bij wat je denkt en voelt en de manier waarop jij weer méér kunt ontspannen en genieten. Hervindt weer het houvast in jezelf. Alles wat je aandacht geeft groeit en gaat stralen!

Praktijkinformatie

Praktijk De Wijde Blik

Marieke Pepping-Dames

Molenweg 36
1906 DD Limmen, Noord Holland
 • In de praktijk
 • Online
Neem direct contact op met Praktijk De Wijde Blik
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.