Home > Vind hulp > Dafna Suskind Mesologie

Dafna Suskind Mesologie

Amsterdam

Stress en Burn-out; twee fenomenen die steeds vaker en heftiger voorkomen. Vaak is het wel bekend wat de gevolgen zijn, maar weet u ook waar het daadwerkelijk uit voortkomt in het lichaam?

In mijn praktijk behandel ik regelmatig mensen met een Burn-out. Ik combineer mesologie en orthomoleculaire therapie en gaan we op zoek waar ondersteuning geboden kan worden zodat het lichaam de weg naar balans weer kan hervinden.

Aanpassingen in het voedingspatroon en bepaalde supplementen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een spoedig herstel.

Mesologie

Mesologie is een concept in de geneeskunde waarin reguliere kennis (anatomie, pathologie, neurologie, fysiologie en biochemie) aangevuld wordt met kennis uit de complementaire geneeskunde (Traditional Chinese Medicine (TCM), Ayur Veda, Homeopathie, Fytotherapie (kruidenleer)). Iedere patient wordt totaal onderzocht en de vitale functies worden in kaart gebracht via pols-tong onderzoek en de electrofysiologische diagnostiek. Zo ontstaat een beeld met goede functies en dysfuncties. Vanuit de dysfuncties wordt gekeken naar hun bijdrage bij het onstaan van de klachten. Hierbij wordt alle informatie bij elkaar gebracht’ ziekte geschiedenis, typologie, gewoonten etc. Via de electrofysiologische diagnostiek wordt bepaald of er behoefte is aan extra vitaminen, spore-elementen, mineralen of aminozuren en wordt doorgemeten welk supplement(en) in uw unieke toestand van toepassing is.

Orthomoleculaire therapie

In de praktijk combineer ik mesologie met orthomoleculair therapie.

In de orthomoleculaire therapie maak ik gebruik van aanvullend (laboratorium)onderzoek zoals:

Ontlastingsonderzoek: een ontlastingsonderzoek geeft meer inzicht over de darmflora, microbioom, de aanwezigheid van parasieten, candida of schimmels, lekkende darm, glutenintolerantie, ontstekingswaarden.

Bloedonderzoek: een bloedonderzoek geeft onder andere meer inzicht in het hormoonprofiel, vitaminen, spoorelementen, voedingsscreening op intoleranties IgG-IgG4.

Haaranalyse: analyse van mineralen en zware metalen.

Neurotransmitters: via een urine test en/of een vragenlijst krijg je inzicht in de factoren die je breinprestaties beïnvloeden, waaronder de stressgevoeligheid en de invloed daarvan op breinprestaties zoals geheugen, en breinherstelcapaciteit.

SKB-test: bloedtest (via een vingerprik). Geeft informatie over het functioneren van de organen (zoals lever, darmen, longen etc.) over de stofwisseling (van b.v. de hormonen), over belastingen (zoals zware metalen) en tekorten (zoals beschikbaarheid of opname van mineralen). Deze test geeft inzicht in de stofwisseling die in de cel plaatsvindt en of de stofwisseling in de cel voldoende functioneert en waar de stofwisseling verstoord is.

Hartelijke groet,

Dafna Suskind

www.mesoloog.amsterdam

Hillegomstraat 12-14 unit 2.04  Amsterdam

Praktijkinformatie

Dafna Suskind Mesologie

Dafna Suskind

Hillegomstraat 12-14
1058LS Amsterdam
  • In de praktijk
Neem direct contact op met Dafna Suskind Mesologie
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.