Home > Behandelingen > Verslavings​coach

Verslavingscoach

Verslavingscoach

Een burn-out behandeling of stress verminderen in het algemeen is soms een kwestie van een verslaving onder controle krijgen. Het stoppen of juist moeite hebben met het stoppen met een bepaalde verslaving kan tot flink wat stress leiden. Dit is het punt waar de expertise van een verslavingscoach van pas komt.

Wat doet een verslavingscoach?
Een verslavingscoach leeft zich heel gericht in jouw specifieke situatie in. Daardoor is de verslavingscoach in staat om een bepaalde verslaving te herkennen, je hierbij te begeleiden en deze succesvol te behandelen. Daarmee ondervind je de juiste ondersteuning om van een slechte gewoonte af te komen.

Wanneer je dit helemaal zelf probeert en het lukt vervolgens niet, krijg je met een enorme hoeveelheid stress te maken. Dit is erg frustrerend en maakt het alleen nog maar moeilijker om er überhaupt vanaf te komen.

Voordelen van een verslavingscoach
Er zijn dan ook specifieke voordelen verbonden aan het werken met een verslavingscoach. Zo kun je effectief van burn-out klachten of grote hoeveelheden stress afkomen. En dit alles gebeurt op een zeer persoonlijke manier. Er wordt echt naar jou geluisterd. Al met al komt het neer op de volgende voordelen:

  • Aanreiken richtlijnen: Als expert op het gebied van stress door verslaving, kan een verslavingscoach je richtlijnen aanreiken hoe je met deze stress om kunt gaan. Er ontstaat daardoor een bepaalde structuur in de aanpak.
  • Lange termijn oplossing: Daarmee helpt een verslavingscoach je bij het vinden van een lange termijn oplossing. Welke problemen loop je elke keer weer tegenaan? En hoe kun je deze problemen oplossen? Door te werken met een verslavingscoach krijg je antwoord op dit soort vragen.
  • Verder met je leven: Uiteindelijk kan je dankzij een verslavingscoach verder met je leven. De problemen worden uit de weg geruimd, waardoor je weer potentie ziet in het dagelijks leven. De wereld ligt aan je voeten.

Vind op Balansportaal een Verslavingscoach bij jou in de buurt