Home > Blogs > Ziek door stress: Kanker

Ziek door stress: Kanker

Kanker is een van de meest vreselijke ziektes die er wereldwijd rondgaat. In veel gevallen is kanker namelijk dodelijk. Hierdoor zijn veel mensen erg bang om het een keer te krijgen. Het zorgt simpelweg voor erg veel leed onder de mensheid. Maar wat is nu de oorzaak van kanker? En is er mogelijk sprake van een verband tussen stress en kanker?

Verband tussen stress en kanker

Bij kanker is er sprake van een verstoring in het lichaam. Je zou het kunnen zien als een onbalans. Er gaat iets mis in het lichaam, waardoor dit rare kuren begint te vertonen. Kanker is daar een ernstige vorm van.

Belangrijk om daarbij op te merken, is dat stress een veroorzaker is van een verstoring in het lichaam. Oorspronkelijk gezien is de stressmodus van de mensheid bedoeld om aan gevaren te ontsnappen. Om een korte periode in een soort van hypermodus voor een veilige situatie te zorgen.

Vandaag de dag zijn er echter zoveel bronnen van soms permanente stress, dat je er soms amper nog aan kunt ontsnappen. Het lichaam krijgt hierdoor zelden tot nooit meer de kans om van deze hypermodus bij te komen. En dus heeft de aanhoudende verstoring mogelijk grote gevolgen. Veel experts geloven dat er een verband is tussen langdurige stress en het ontstaan van ernstige ziektes.

Stress voorkomen

De belangrijkste maatregelen die je dan ook kunt nemen, is het aanpakken van de bron van het probleem. Dit is de stress. Het is niet nodig om altijd maar in stress te leven. Het is mogelijk om verandering in je leef- en denkpatronen aan te brengen. Hierdoor heb je op den duur alleen nog maar sporadisch met stress te maken. Kies bijvoorbeeld voor een van de effectieve behandelmethoden tegen stress.

 

Vind op Balansportaal een stresscoach bij jou in de buurt