Home > Blogs > Welke massage bij een burn-out?

Welke massage bij een burn-out?

Je bent moe, opgebrand en hebt weinig levenslust. Een burn-out heeft je ingehaald én neergehaald, je moet pas op de plaats maken. Door een grote hoeveelheid stress en onze drukke levensstijl komt een burn-out steeds vaker voor. Je lichaam en geest zijn volledig uit balans en je hebt vooral veel rust nodig, zeker in het begin. Een massage kan een fijne ondersteuning zijn, in het stukje selfcare en uiteindelijk in het herstel. Maar welke massage is geschikt bij een burn-out?

massage-bij-burn-out

Holistic pulsing

Nog nooit van gehoord? Dat zou zeker kunnen, maar het is wel een aanrader. Bij een massage als deze zijn er ritmische en wiegende bewegingen, continu. Het effect hiervan is dat je je gaat overgeven aan de golfbewegingen, wat zorgt voor een ontspannende en soms zelfs mediterende staat. Je wordt uit je hoofd gehaald, je lichaam en geest maken weer contact met elkaar. De spanningspunten in je lijf komen naar voren, je gaat er naar luisteren en je krijgt er inzicht in.

Shiatsu massage

Shiatsu komt uit de traditionele Chinese geneeskunde, net zoals acupunctuur. De mens wordt in deze vorm van geneeskunde gezien als een geheel. Een belangrijk onderdeel van deze massage is bewustwording, wat ook helpt bij het herstel van een burn-out. De klachten van een burn-out worden gezien als blokkades in onze energiebalans en door middel van drukpuntmassages kunnen deze worden verholpen. Bij klachten als vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen kan shiatsu een helpende hand bieden, maar ook bij spierpijn en gewrichtspijn.

Ontspanningsmassage

Wanneer je een burn-out hebt, ben je al lange tijd over je eigen grens gegaan. Je wordt al langere tijd blootgesteld aan een grote hoeveelheid stress en het eerste wat mag is ontspannen. Even rust in lichaam en geest. Daarna kan het ‘echte’ herstellen pas gaan beginnen. Bij een ontspanningsmassage wordt er vooral gewerkt op de huid en oppervlakkige spieren, waardoor pijn en spanning kan worden verholpen. Het natuurlijke herstelvermogen van ons lichaam wordt op gang gebracht en er komen stress verminderende stoffen vrij, zoals endorfine en serotonine.

Bij o.a. Teunissen Massage kun je terecht voor een ontspanningsmassage

Massage bij burn-out

Het belangrijkste bij een massage is dat je een masseur/behandelaar hebt waar jij je fijn bij voelt. Je moet je op je gemak voelen om jezelf bloot te geven en te kunnen ontspannen tijdens de behandeling, omdat het ook zeker voor kan komen dat er emoties vrijkomen.

> Vind op Balansportaal een masseur bij jou in de buurt