Home > Blogs > Wat te doen tegen burn-out?

Wat te doen tegen burn-out?

Op het moment dat je met een burn-out te maken hebt, ontstaat er vaak een gevoel van paniek. Hetzelfde geldt wanneer je er dicht tegenaan zit. Je weet niet precies wat je moet doen om hier weer uit te geraken. Het is dan maar goed dat we je hier graag een handje bij helpen. In dit artikel lees je precies wat te doen tegen burn-out. Zo hoeft het alles bij elkaar niet lang te duren om belangrijke stappen richting jouw herstel te zetten.

wat-te-doen-tegen-burn-out-balansportaal

Signalen overspannen zijn

Allereerst is het belangrijk om de signalen te achterhalen van overspannen zijn. Wanneer je namelijk met deze signalen te maken hebt, is dit een belangrijke indicatie dat het tijd is voor actie. Denk bijvoorbeeld aan signalen als:

  • Een vermoeid gevoel opmerken
  • Vaak prikkelbaar zijn
  • Veel piekeren
  • Opgejaagd gevoel ervaren
  • Niet lang kunnen concentreren

Herken je jezelf in veel van deze signalen? Dan is er een grote kans dat het tijd voor actie is. Deze signalen zijn namelijk niet normaal. Zeker niet wanneer ze langdurig aanhouden. Voor een korte periode zijn we nog wel in staat om het te weerstaan. Wanneer dit echter keer op keer terugkeert, wordt het een stuk minder plezierig.

Werken aan herstel | Behandelmethoden burn-out preventie

Werken aan je herstel doe je door de oorzaak bij de kern aan te pakken. Middels gerichte behandelingen ga je werken aan het overspannen gevoel. Zo weet je binnen de kortste keren wat te doen tegen een burn-out. Niet alleen om jezelf uit de huidige situatie te helpen, maar ook met het oog op de toekomst. Het laatste wat je namelijk wilt, is dat je over een aantal maanden of jaren weer tegen hetzelfde probleem aanloopt. Middels een aanbod aan verschillende behandelingen gaan we hier graag met je aan werken.

Vind een professional die kan helpen bij burn-out preventie