Home > Blogs > Wat te doen bij Nieuwe maan

Wat te doen bij Nieuwe maan

Wanneer de nieuwe maan is, zien we het niet verlichte deel van de maan. Er valt geen zonlicht op en het is die nacht vrij donker. De nieuwe maan staat voor een frisse start, een schone lei. Tijd voor een nieuw begin en om nieuwe dingen in je leven te verwelkomen.

nieuwe-maan-wat-te-doen

Goede voornemens

De kracht van de maan is nu op het laagste punt, dit duurt zo’n 4 dagen. Twee dagen voor de maan onzichtbaar wordt en de twee dagen daarna. Het is tijd voor een adempauze, alles even te resetten. De nieuwe maan is een ideaal moment om goede voornemens te beginnen en plannen te maken. Je kan met hernieuwde en positieve energie gaan beginnen, je intenties en je doelen extra kracht geven. Deze kracht hou je vast door te gaan mediteren, yoga te beoefenen of door middel van journalling. Schrijf de gedachtes van je af en maak ruimte in je hoofd.

Energie

Een frisse start klinkt als bomvol energie. Toch is dit veelal niet het geval bij nieuwe maan. Het is letterlijk en figuurlijk donker, ook je emoties kunnen donker zijn. Je kan laag in je energie zitten en naar binnen keren. Er komen donkere gevoelens bij kijken en daar kan je last van hebben. Dit is zeker niet verkeerd, maar luister hier naar. Neem de tijd en wees lief voor jezelf. Doe het rustig aan en maak je klaar voor de komende twee weken, dan zit je vol energie en positieve motivatie.

Lees ook: Volle Maan & Nieuwe Maan – Wat is het verschil?

Nieuwe maan-ritueel

Wanneer je behoefte hebt om de oude fase af te sluiten en de nieuwe fase uit te nodigen in je leven, dan kan je het nieuwe maan-ritueel uitvoeren. Je hebt hierbij een kaars, pen en papier, een houten of papieren doosje en een paar druppels olie voor nodig, zoals sandelhoutolie.

 

  1. Kerf de kaars in op twee punten, waardoor je de kaars in drie delen verdeeld. Steek de kaars aan en spreek hardop uit wat je graag af wilt sluiten. Wacht tot hij is opgebrand tot de eerste inkeping en doof hem daarna.
  2. Steek de kaars opnieuw aan en schrijf alle ongewenste emoties op die je voelt. Dit papier mag je besprenkelen met de olie. Voordat je het papier verbrandt, denk nog even aan de positieve en mooie dingen van deze emoties en herinneringen. Verbrand het papier, bewaar de as in een doosje en laat de kaars tot de tweede inkeping opbranden.
  3. Breng het doosje met de as naar buiten, naar een plek met water. Blaas de as weg en laat het meestromen. Begraaf het doosje op een plek waar je niet meer komt. Hierna kan je de kaars op laten branden. Om een nieuwe periode te starten en de oude af te sluiten, steek je een nieuwe kaars aan.