Home > Blogs > Wat is bokstherapie?

Wat is bokstherapie?

Als er iets is waarvan we weten dat het goed voor je is, dan is het wel beweging. Voldoende beweging laat je lichaam tot rust komen. Het zorgt voor de afgifte van hormonen die je bovendien ook nog eens goed laten voelen. Het is daarom niet meer dan logisch dat er tegenwoordig zoiets bestaat als bokstherapie. Hiermee leer je goed gebruik te maken van je lichaamskracht. Bokstherapie heeft veel voordelen te bieden.

bokstherapie

De voordelen van bokstherapie

Een aantal voordelen van bokstherapie springen er uit. Het zijn de punten waar de meeste mensen naar op zoek zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • Weerbaarheid verbeteren: Het verbeteren van je weerbaarheid gaat enorm goed voelen. Zo word je bijvoorbeeld sterker en leer je jezelf te verdedigen. Zo verhoog je je lichamelijke EN geestelijke weerbaarheid. Tegenslagen gaan in de toekomst minder indruk op je maken. Je weet dat je in staat bent om ze te doorstaan.

  • Meer zelfvertrouwen: Daarbij tank je flink wat zelfvertrouwen met deze vorm van therapie/coaching. De toegenomen kracht en de mogelijkheid om je te verdedigen zijn hiervoor verantwoordelijk. En wie wordt er nu niet blij van meer vertrouwen in zichzelf?

  • Betere conditie: Tot slot levert bokstherapie ook een betere lichamelijke conditie op. Dit is enorm belangrijk om je beter te voelen. Een goede gezondheid is namelijk één van de basiselementen van een gelukkig leven. Vaak vergeten mensen dat je je automatisch al beter voelt wanneer je in een goede lichamelijke conditie bent.

Nu beginnen met bokstherapie

Heb je het idee dat ook jij veel baat gaat hebben bij bokstherapie? Dan is dit een mooi moment om aan de slag te gaan. Binnen de kortste keren ga je al duidelijke verbetering merken. Het kan dan ook nooit lang duren alvorens de eergenoemde voordelen van toepassing zijn. Ervaar het nu zelf!

 

Bekijk de mogelijkheden voor bokstherapie bij jou in de buurt