Home > Blogs > Wat een orthomoleculair therapeut voor jou kan betekenen

Wat een orthomoleculair therapeut voor jou kan betekenen

Steeds vaker lopen mensen vast met hun klachten binnen de reguliere zorg. Daarom is de natuurgeneeskunde de laatste jaren bekender geworden. We hebben meer interesse in de balans van ons lichaam, de zelfhelende kracht en steeds minder in symptoombestrijding. Een orthomoleculair therapeut kijkt op een andere manier naar onze gezondheid dan de reguliere zorg, er wordt gekeken naar de natuurlijke oplossing.

orthomoleculaire-therapie

Orthomoleculaire Therapie | Werkwijze

Een orthomoleculair therapeut heeft een holistische visie op het lichaam. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar het hele plaatje en naar de natuurlijk helende werking van het lichaam. Er is geen symptoombestrijding, er wordt gekeken naar de oorzaak van de klacht. In plaats van medicijnen wordt er alleen gewerkt met voedingsmiddelen en stoffen die voor je lichaam bekend zijn, zoals vitamine supplementen.

Wanneer je een bezoek brengt aan een orthomoleculair therapeut wordt er vaak een bloedtest gedaan, door middel van een vingerprik. Er wordt naast een bloedtest en lichaamsmetingen ook gekeken naar je leefwijze, zoals voedsel, nachtrust, beweging, (werk)omgeving en stress. Uit een bloedtest kunnen eventuele intoleranties naar voren komen, maar ook je hormonale balans, vitamines en mineralen worden gemeten. Een orthomoleculair therapeut focust zich op een gezond energieniveau, gezond gewicht, vermindering van stress en een goede nachtrust.

Chronische klachten

Een orthomoleculair therapeut is gespecialiseerd in chronische klachten en aandoeningen. Onder andere bij hormonale problemen, diabetes en hart- en vaatziekten kan een orthomoleculair therapeut ondersteuning bieden. Maar ook bij gewichtsproblemen, darmproblemen en allergie├źn en eczeem kan het een uitkomst zijn. Bij burn-out klachten zoals vermoeidheid en stress kan een bezoek ook zeker geen kwaad.

Wanneer een proces is vastgelopen, er een verstoring in onze stofwisseling is of we de verkeerde leef- en voedingsgewoonte nastreven kan een orthomoleculair therapeut helpen om hier verandering in te brengen.

Natuurlijke geneeskunde

Bij orthomoleculaire therapie wordt er gekeken naar het natuurlijk herstel van het lichaam. Het idee erachter is dat ons lichaam en onze stofwisseling beter reageren op voedingsstoffen en andere natuurlijke stoffen dan geneesmiddelen. Het wordt gebruikt om het natuurlijke genezingsproces te ondersteunen, iets waar medicijnen uit de farmaceutische industrie niet op gebaseerd zijn.

Wie weet kan een orthomoleculair therapeut jou helpen om van vervelende en langdurige klachten af te komen.

Vind op Balansportaal een Orthomoleculair Therapeut bij jou in de buurt