Home > Blogs > Wanneer is vriendschap over?

Wanneer is vriendschap over?

Vriendschap is iets om moeilijk je vinger op te leggen. Op het moment dat er sprake is van een gezonde vriendschap, is dit heel makkelijk. Je bent simpelweg vrienden, omdat je het samen altijd naar je zin hebt. In sommige gevallen komt het echter voor dat je steeds vaker een slecht gevoel krijgt wanneer je samen tijd spendeert. Ben je dan nog wel vrienden? Wanneer is vriendschap over? We gaan op zoek naar een antwoord op deze vragen.

vriendschap-over

Het einde van een vriendschap

Een vriendschap is in veel gevallen over op het moment dat je er minder uithaalt dan dat je erin stopt. Dat wil dus zeggen dat je je alleen maar slechter voelt wanneer je tijd met iemand spendeert. Of wanneer er veel onduidelijkheden ontstaan als gevolg hiervan.

Kijk je er bijvoorbeeld tegenop om met iemand af te spreken? Vraag jezelf dan af of het de moeite dan wel waard is. Wat haal je uit deze vriendschap die je met de betreffende persoon hebt. Levert het nog iets op? En weegt dit dan op tegen de negatieve effecten van deze ‘vriendschap’?

Lees ook: Eenzijdige vriendschap herkennen

Werken aan problemen in vriendschap

Werken aan problemen in een vriendschap kan op verschillende manieren. Zo is de meest voor de hand liggende optie vaak om je zorgen kenbaar te maken aan de betreffende persoon. Heb je hier moeite mee of wil je graag wat begeleiding bij dit proces ontvangen? Dan is dit heel goed mogelijk. Er zijn tal van professionals die hierbij graag de helpende hand uitsteken. Ze nemen met je door wat er precies aan de hand is en wat je allemaal kunt doen.

Maak nu een afspraak om daadwerkelijk stappen vooruit te zetten. Zo weet je waar je aan toe bent. En steek je niet meer onnodig moeite in een vriendschap die jou niks oplevert.