Home > Blogs > Waarom mediteren?

Waarom mediteren?

Mediteren maakt gelukkig. Maar hoe dan? Een meditatie van ongeveer 20 minuten geeft ontspanning en innerlijke rust en brengt je in contact met jezelf en zorgt daardoor voor de juiste balans in het dagelijks leven. Wil je ook leren mediteren? Er zijn meditatiecoaches die jou leren jezelf te ontspannen en opladen. Een meditatiecursus is er dus op gericht om te leren mediteren, zodat de technieken ook thuis kunnen worden toegepast.

10 positieve effecten van mediteren:

1. Het verlaagt stress. Je cortisolspiegel verlaagt waardoor je minder stress ervaart.
2. Het zorgt voor een betere emotionele balans. Omdat je meer inzicht en grip krijgt op je gedachten en gevoelens kun je beter met je emoties omgaan.
3. Een meditatie zorgt voor meer compassie. Je oefent met vriendelijke bewustzijn. In plaats van boos te worden omdat je 1000x afgeleid raakt, merk je het alleen maar op en breng je de aandacht gewoon weer terug naar je punt van aandacht. Steeds opnieuw.

Focus

4. Mediteren zorgt voor betere focus/concentratie; je leervermogen neemt toe, je wordt creatiever en je leert beter omgaan met afleidingen
5. Meditatie maakt je gelukkiger; de verbinding tussen linker en rechter hersenhelft wordt verstevigt waardoor er meer balans in je leven ontstaat (zie ook emotionele balans, stressverlaging)
6. Meditatie verbetert je immuunsysteem; Door regelmatig te mediteren worden het aantal antistoffen in je lichaam verhoogt.
7. Meditatie vermindert pijn
8. Meditatie verlaagt je bloeddruk
9. Meditatie verbetert je slaap
10. Meditatie maakt je positiever.