Home > Blogs > Waar is voetreflexmassage goed voor?

Waar is voetreflexmassage goed voor?

Voetreflexologie, een holistische massage voor je voeten. Een ontspannen houding, heerlijke olie en zachte drukbewegingen. Je voeten dragen je de gehele dag, dus een beetje liefde mogen zij wel ontvangen. Naast dat het een diepe ontspanning geeft voor zowel lichaam als geest, heeft een voetreflexmassage effect op veel meer. Hieronder lees je meer over de positieve effecten van voetreflexologie.

voetreflexologie

Zones

Je voeten weerspiegelen als ware je gehele lichaam. Er zijn verschillende zones, iedere zone staat voor een orgaan. Door deze zone te masseren wordt de doorbloeding van een orgaan gestimuleerd en de afvoer van afvalstoffen versneld. Een voetreflexmassage is gericht op het zelfgenezend vermogen van ons lichaam.

Beide voeten bevatten andere zones. Zo staat de linkervoet voor je vrouwelijke kant, dat houdt onder andere het emotionele, relationele en onbewuste aspect in. Rechts is de mannelijke kant. Deze staat in verband met praktische zaken en het rationele en bewuste aspect.

Fysiek en emotioneel

Een voetreflexmassage is goed voor fysieke én emotionele klachten. Zo is het aan te raden bij maag- en darmklachten, hoofdpijn en rugpijn, maar ook bij stress, slaapproblemen en vermoeidheid.  Ook bij huidproblemen en ademhalingsklachten kan een voetreflexmassage helpen.

Blokkades kunnen worden verholpen, waardoor fysieke klachten worden verholpen na een aantal behandelingen. Emotionele blokkades kunnen ook worden aangepakt door een massage, het is dus niet gek als je na of tijdens een behandeling moet huilen.

Effecten van een voetreflexmassage

Na en tijdens een behandeling kunnen er meerdere reacties ontstaan. Door de zones in je voeten te masseren worden afvalstoffen afgevoerd, er wordt daarom met klem aangeraden om de eerste dagen na de behandeling voldoende te drinken. Je kan ook vaker naar het toilet moeten.

Na een voetreflexmassage heb je een ontspannen gevoel en je lichamelijke en geestelijke kracht neemt toe. Emoties kunnen opkomen, maar je kan je ook herboren voelen. De effecten na een behandeling is voor iedereen anders, dit hangt af van de klachten en welke zones er zijn behandeld. Naast dat het heerlijke ontspanning is, zorg je ook direct voor je lichaam en geest.

> Vind een voetreflexoloog bij jou in de buurt