Menu

Vragen van bezoekers Balansportaal

Hoe vind ik een geschikte therapeut?
Bij behandelingen vind je uitgebreide uitleg over wat een therapeut voor jou kan betekenen. Daarna kun je bij vind hulp in jouw provincie de dichtbiijzijnde therapeut of coach vinden.

Welke behandeling moet ik kiezen?
Wanneer je het lastig vindt om een geschikte therapeut te vinden helpen wij je daar graag bij. Op de homepage kun je het contactformulier invullen. Een van onze consultants gaat op zoek naar de juiste therapeut bij jou in de buurt.

Is de zoekfunctie gratis?
Ja, je hoeft je niet aan te melden of te registreren en je kunt volledig kosteloos op zoek naar een therapeut bij jou in de buurt zodat jij kunt werken aan het herstel van je klachten.

Hoe kom ik in contact met een therapeut?
Link door naar de website van de therapeut. Via deze gegevens kan je een afspraak maken bij de desbetreffende behandelaar.

Wat als ik geen therapeut vind?
Het kan zo zijn dat de therapeuten bij jou in de buurt met een specifieke behandeling nog niet zichtbaar zijn op balansportaal. Daar zijn wij druk mee bezig. Wij willen landelijke dekking realiseren, dus mocht er iets ontbreken laat het ons weten. Wij gaan voor je op zoek! Stuur een e-mail naar contact@balansportaal.nl met de volgende gegevens: gemeente waarin je woonachtig bent en soort behandeling. De rest doen wij!

Hoe start ik een behandeling?
Maak een afspraak met de desbetreffende therapeut, afhankelijk van de vorm van behandeling vindt er eerst een intakegesprek plaats. De behandelaar neemt het vervolgtraject met je door.

Hoeveel kost een behandeling?
Dit verschilt per therapeut en per behandeling, neem contact op met de desbetreffende behandelaar om de kosten in kaart te kunnen brengen. Wellicht wordt er een deel vergoedt door je zorgverzekering.

Hoe lang duurt een behandeltraject?
Als je zelf de keuze gemaakt hebt voor begeleiding, kan je altijd zelf de begeleiding stoppen. Dit kan zijn omdat je voelt dat jouw doelen bereikt zijn of omdat je andere prioriteiten hebt. Ook de therapeut kan voorstellen om af te bouwen wanneer hij ziet dat je minder therapie nodig hebt. Ook als je het gevoel hebt dat het niet klikt tussen jou en de therapeut of zijn therapievorm kan je zelf de begeleiding stoppen.

 

Vragen coaches & therapeuten

Hoelang blijf ik zichtbaar op balansportaal?
Je blijft zichtbaar op www.balansportaal.nl tot dat je per mail aangeeft dit niet meer te willen.

Vanaf wanneer ben ik zichtbaar op balansportaal?
Binnen 3 werkdagen na aanmelding is de link zichtbaar.