Home > Blogs > Vitaler leven: wat je kan doen

Vitaler leven: wat je kan doen

De manier waarop we leven en werken kan ertoe bijdragen dat je meer in je hoofd zit, en minder verbinding hebt met je lichaam. Dit heeft impact op hoe je denkt, voelt en doet. Je praat misschien wel met anderen over gevoelens en over wat je bezighoudt, maar hebt minder aandacht voor wat er te voelen is vanbinnen. Soms is dit ook gewoon oncomfortabel en liever bezig, om maar niet te voelen wát je nu eigenlijk voelt.

Ik geloof in het principe van de weegschaal: als je je kwaad mag en kan voelen, en dit uit dan kun je ook echt blij zijn en hier uiting aan geven. Emoties zijn energie en geven energie: ze zetten je in beweging en brengen je in contact met jezelf en met anderen.

vitaliteit

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘Vita’, wat leven betekent. Vitaliteit wijst op het bruisen van energie. Je sterk en fit voelen, het beschikken over een grote mentale veerkracht en veel doorzettingsvermogen. Vitaliteit is energie om te leven.

Wanneer je je vitaal voelt, kun je dit ook merken aan hoe je in je vel zit. Je voelt je minder gespannen, je beweegt je makkelijk en reageert vaak op een manier die wat meer bij je past. Wanneer je je wat minder vitaal voelt, zit je vaker wat meer in je hoofd. Je merkt de signalen van je lichaam niet echt op en kunt moeilijk ontspannen.

Samenwerken aan jouw vitaliteit

In mijn sessies werken we samen aan jouw hulpvraag en doelstellingen. We onderzoeken de kwaliteiten en valkuilen van jouw patronen. Je hoeft niks af te leren, maar door jezelf te ontwikkelen kun je er iets bij leren. Dit geeft je keuzevrijheid in hoe jij je leven vitaler kan leven, op een manier die bij je past. Ik werk met oefenvormen, op de behandeltafel, met materialen, in de praktijkruimte of de natuur, en we hebben gesprekken.

Na afloop van de sessies weet je hoe je wat meer aanwezig kunt zijn in je lichaam, en hoe dit je kan helpen vitaler te leven. Contact met jezelf en anderen verloopt gemakkelijker. Je hebt geleerd te (h)erkennen hoe het met je gaat: dat je je misschien niet altijd goed voelt, dat iets soms ongemakkelijk is. En dat dat ok is.

Over mij

Ik ben Jorit van de Brug, haptotherapeut en coach. Ik woon met mijn vriend en onze 2 zoons in een oude school vlakbij zee en bos.

Ik help jou graag als je meer rust in je hoofd wilt, meer verbinding met je lichaam en grip op hoe je je voelt en om kan gaan met jezelf en anderen.
Neem gerust contact met me op voor een gratis telefonische kennismakingssessie. Je zit nergens aan vast en kunt me alles vragen. Ik geef je als je wilt ook een oefening mee.


Dit is een bijdrage van Jorit van de Brug van Haptonomie aan zee

jorit-van-de-brug-haptonomie-aan-zee-min