Home > Blogs > Verschillende soorten depressie

Verschillende soorten depressie

Bij een depressie denken we allemaal direct aan een somber gevoel. Maar wist je dat er ook verschillende soorten depressie zijn? Hulp bij een depressie komt dan ook niet altijd in precies dezelfde vorm. Dit hangt af van de soort depressie waar je precies mee te maken hebt. In dit artikel nemen we door welke soorten depressie er zijn.

Welke soorten depressie zijn er?

Al met al zijn er verschillende soorten depressie. Het gaat hierbij om de volgende opties:

  • Chronische depressie
  • Zwangerschapsdepressie
  • Depressie na de bevalling
  • Psychotische depressie
  • Zware depressie

Dit zijn de meest bekende vormen van een depressie. Er is een kans dat je hiermee te maken hebt, op het moment dat je een depressie ervaart. Wat de precieze oorzaak ook is, hulp bij een depressie is altijd zinvol.

Hulp bij depressie

Hulp bij een depressie is voor veel mensen zelfs noodzakelijk. Het is namelijk lang niet altijd mogelijk om zelf uit een depressie te raken. Hiervoor heb je de juiste handvatten nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Hiervoor heb je de beschikking over verschillende behandelingen. Via deze behandelingen kom je er dan op korte termijn achter dat er veel mogelijk is. Dat je lang niet altijd weken, maanden – of zelfs jaren – in een depressie hoeft te blijven hangen. Met een aantal duidelijke veranderingen zet je de weg omhoog al in. Voor je het weet, sta je dan iedere ochtend weer gewoon met een glimlach op.

Sommige mensen staan er bij een depressie helemaal alleen voor. Het is lastig om er dan uit te komen. De juiste informatie van een expert kan zoveel schelen. Je slaat dan een groot gedeelte van een onnodig sombere periode over. En dat is voor iedereen toch een fijne gedachte?

Vind hulp bij depressie