Home > Topics > Burn-out & vriendschappen onderhouden

Burn-out & vriendschappen onderhouden

Een goede vriendschap is essentieel. De steun, de lieve woorden en een luisterend oor. Het kan ook zo zijn dat een vriendschap onder druk komt te staan door onbegrip of ongeduld, ook dat kan voorkomen tijdens een burn-out. Wat zijn jouw tips om een vriendschap gezond te houden?

Laat een reactie achter

U kunt anoniem reageren door geen naam en e-mailadres in te vullen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Anoniem

    Volgens heb zit ik nu enkele in een burn-out. Wat mij op valt is dat ik sommige vriendschappen slechter verdraag, ik voel een weerstand. Op slechtere dagen trekken deze bepaalde vriendschappen mij leeg. Een duidelijker signaal om deze vriendschappen te verbreken is er niet. Gek eigenlijk dat dit alleen duidelijk wordt als je echt geen energie meer hebt.

  2. Anoniem

    Wat ik merkte in mijn omgeving was dat anderen het vaak heel lastig vonden om er mee om te gaan. Voor mij was het belangrijk om mensen om mij heen te hebben die begrip hadden voor mijn situatie. De mensen die dat niet hadden heb ik dus even gelaten, ik had daar op dat moment geen energie en ruimte voor. Ik denk dat het kan helpen als je de situatie leert accepteren. Sommige mensen zijn nou eenmaal minder empatisch en mensen hebben gewoon heel snel de neiging om te oordelen over een situatie die ze niet begrijpen/kennen. Ik heb in die periode er echter ook mooie vriendschappen voor terug gekregen..