Home > Blogs > Tips om stress te verminderen

Tips om stress te verminderen

Niemand vindt het fijn om veel stress te voelen. In sommige gevallen wil het nog weleens zinvol zijn. Bijvoorbeeld op het moment dat je echt goed moet presteren. Denk aan een project op het werk, een gevaar dat dreigt of een andere reden voor stress. Echter is stress in het overgrote gedeelte van de moderne gevallen compleet overbodig. Mensen lijden door het voelen van stress, zonder dat ze hier echt iets mee opschieten. Tips om stress te verminderen zijn dan ook meer dan welkom. Onderstaande anti stress tips gaan je helpen om een stap in de goede richting te zetten.

tips-om-stress-te-verminderen

3 anti stress tips

Er zijn al met al extreem veel dingen die je in potentie kan doen om van stress af te komen. Echter hebben we hier 3 anti stress tips op een rijtje gezet, om je een significant stuk in de goede richting te helpen. Het gaat dan om de volgende 3 tips:

 

  • #1 – Ga een sportieve activiteit beoefenen: Ga je in de toekomst bezighouden met sport. Bijvoorbeeld een geregeld bezoekje aan de sportschool, hardlopen of een echte sport. Teamsporten zijn vaak zeer geschikt om je minder gestrest door het leven te laten gaan. En misschien is wandelcoaching wel iets voor jou?
  • #2 – Drink minder stimulerende dranken: Drankjes als koffie en alcoholische dranken zorgen voor veel interne stress. Hierdoor hoef je zelf niet eens per se gestrest te zijn om alsnog met problemen te maken te krijgen. Dat is uiteraard het laatste wat je wilt. Zet dit soort dranken daarom eens een tijdje aan de kant.
  • #3 – Vind de juiste informatie: Alles draait uiteindelijk om de juiste informatie. Het is waar je met het lezen van deze tips ook naar op zoek bent. Echter is er nog veel informatie over het voorkomen van stress. Bijvoorbeeld in de vorm van complete online programma‚Äôs. Neem hier eens een kijkje en ontdek wat er mogelijk is.

 

Vind op Balansportaal een stresscoach bij jou in de buurt