Home > Blogs > Overspannen zijn: Wat houdt het in?

Overspannen zijn: Wat houdt het in?

Overspannen zijn. Het is iets waar vandaag de dag veel mensen mee te maken krijgen. Meer dan ooit in de historie van de mensheid vullen we onze dag met veel drukte. We werken bijvoorbeeld 8 uur per dag, moeten 2 uur reizen, eten, drinken en in sommige gevallen ook nog zorgen voor kinderen. Op een gegeven moment is de tank dan leeg. Geen probleem natuurlijk, zolang je deze maar kunt bijvullen. Wanneer het bijvullen niet vaak genoeg gebeurt, krijg je met problemen te maken. Er is dan behoefte aan overspannen herstel.

overspannen-zijn

Overspannen zijn door stressvol leven

Overspannen zijn is het directe gevolg van te veel hooi op je vork nemen. Je bent bijvoorbeeld dag in dag uit urenlang bezig met redelijk stressvolle bezigheden. Dit doet zich op allerlei verschillende mogelijke manieren voor. De één raakt overspannen door zwaar werk. De ander kan het niet aan om zonder pauzes heel de dag met meerdere (drukke) kinderen bezig te zijn.

Hoe dan ook staat een stressvol leven bijna altijd aan de basis van overspannen zijn. Hierdoor raak je emotioneel en fysiek leeg. Je bent altijd moe, hebt nergens meer zin in, ervaart veel emoties en voelt je altijd een beetje opgejaagd. Wat kun je hier nu aan doen?

Overspannen herstel: Wat is er mogelijk?

Met overspannen herstel doelen we echt op het vinden van de juiste behandeling. Een behandeling waarbij je de eerdergenoemde tank weer bijvult. En waarbij je weet hoe je dit vervolgens ook zelf in je eigen leven toepast. Zo voorkom je dat je in de toekomst alsnog een keer overspannen raakt. Je beschermt jezelf als het ware tegen jezelf.

Bekijk op Balansportaal welke effectieve behandelingen voor jou kunnen werken en wat ze precies inhouden.