Overspannen partner
Als er meer van je wordt gevraagd dan je aankan, wordt een uitdaging een hele klus, en erger nog, een last. Niet alleen jij, maar ook je partner kan zoiets overkomen. Een overspannen partner hebben, kan verschillende gevolgen hebben. Ervaar je de volgende zaken in je relatie?
- Minder dingen samendoen
- Kleine dingen worden grote ergernissen
- Het is samen minder leuk
- Je communiceert op een andere golflengte
- Ruzies
Overspannen partner tips
We geven je hieronder een paar tips.
1. Vergeet jezelf niet
Zorg ervoor dat je een uitlaatklep hebt. Bijvoorbeeld een goede vriend (in) die je begrijpt of de coach / psycholoog van wie je partner hulp krijgt. Waar word je echt blij van? Doe dat minstens één keer per week. Een partner met burn-out kost je ook energie en door dingen te doen waar je energie van krijgt, zorg je ervoor dat je eigen batterij goed gevuld is.
2. Actief blijven
Als je partner een burn-out heeft, is het verleidelijk om samen achter de geraniums te gaan zitten. Je wilt je partner helpen en zijn verhaal horen, maar de ander heeft geen energie en doet er de moeite niet voor. Zorg ervoor dat je samen beweegt, hoe moeilijk het ook is. Sporten helpt je te herstellen van een burn-out. Ongetwijfeld zal je partner in eerste instantie worstelen, maar uiteindelijk zal dankbaarheid zegevieren.
3. Niet oordelen
Helaas is aan de buitenkant niet zichtbaar dat iemand een burn-out heeft en vaak kan iemand met een burn-out zijn eigen gevoelens niet eens beschrijven. Oordeel dus niet, maar houd de voortgang van het herstel in de gaten.
4. Vergroot uw kennis
Kennis is macht en alles begint met inzicht. Lees wat een burn-out precies is. We hebben hier een groot aantal blogs en artikelen over. Als je begrijpt wat een burn-out is, kijk dan eens goed naar hoe je partner zich zou moeten voelen: leeg, moe, depressief, zinloos, gefrustreerd, liefdeloos. Het helpt om meer begrip te hebben en de herstelperiode met meer geduld en kracht te ervaren.
Lees ook: Mijn partner is depressief: Wat nu?