Home > Online programma's > Ontspannen kind in verbinding

Ontspannen kind in verbinding

muziektherapie: een praktische toepassing van de polyvagaaltheorie

Op 21 juni start het online begeleidingsprogramma weer voor bewuste ouders van bijzondere kinderen.

Dit laagdrempelige programma helpt kort gezegd het zenuwstelsel van je kind om tot rust te komen. Het is een praktische toepassing van de polyvagaaltheorie, ontwikkeld door dr. Stephen Porges.

Door het luisteren van speciale gefilterde muziek wordt het ventrale zenuwstelsel geactiveerd en hierdoor ontstaat er ontspanning, meer rust en worden dingen als het maken van oogcontact, verbaal uiten, uiten van emoties, makkelijker. Wat we zien is dat veel kinderen met een basisspanning in hun systeem te maken hebben. Dit kan diverse redenen hebben zoals hooggevoeligheid, autismeverwante stoornissen, traumatische ervaringen , etc.

Wij begeleiden jou als ouders om dit protocol thuis te doorlopen. Ook kan de al bestaande begeleiding of hulpverlening betrokken worden, zodat er een samenwerking ontstaat tussen alle betrokkenen rondom jouw kind. We starten met een instructiewebinar op 21 juni waarna een ieder afzonderlijk op een eigen passende tijd aan de slag gaat. Er is dagelijkse terugkoppeling en feedback op vragen van ons.

Tussendoor faciliteren wij 3 maal een zoom bijeenkomst waarin ouders onderling de ruimte krijgen om met elkaar uit te wisselen wat de ervaringen zijn en welke vragen er leven.

In deze youtube video vind je een webinar van een half uur waarin we de therapeutische toepassing helemaal uitleggen. Wil je meer informatie of je aanmelden voor een vrijblijvende intake? Wij starten altijd met een intake waarin we samen beslissen of dit traject inderdaad op dit moment voor jullie kind passend is.

Mail naar info@geraldineroos.nl  of stuur een whatsapp bericht naar 0653458553

Deze online training start regelmatig en is ook individueel mogelijk. Mail of app voor meer informatie.