Home > Online programma's > online (live) mindfulnesstraining MBSR

online(live) mindfulnesstraining MBSR

Ben jij zo’n bezige bij die nooit klaar is? Heb jij het gevoel dat er eigenlijk teveel op je bordje ligt? Ben je vaak moe, slaap je slecht of kun je niet meer echt genieten? Zit je hoofd vol en ben je vaak aan het piekeren? Heb je last van angstige, of sombere gevoelens of gedachten?
Herken je je in één of meerdere van deze punten? Dan is het misschien tijd hier een positieve verandering in te brengen. Doe dan mee met de online mindfulnesstraining bij ToMindYou.

De MBSR (mindfulness Based Stress Reduction) training is een wetenschappelijk bewezen methode om effectiever met stress, burn-out en werkdruk om te gaan.

Deze 8-weekse training bestaat uit 8 dagdelen van 2,5 uur en een mindfulness ochtend van 3 uur.

De training is geschikt voor o.a. als je last hebt van stressklachten zoals: piekeren, slecht slapen, etc. Maar ook voor mensen die stress willen voorkomen of die meer willen weten over mindfulness.

Iedereen kan de training volgen of je nu jong bent of oud, snel of langzaam, het maakt niet uit! Is het tijd voor een positieve verandering? Dan is de mindfulnesstraining iets voor jou!

De training is gebaseerd op het programma van Jon Kabat-Zinn en volgt een vast programma. Je leert mindfulness technieken en ontwikkeld een mindful houding. Tijdens de training is er iedere week een bijeenkomst van 2,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en hierbij leer je nieuwe oefeningen. Een aantal oefeningen krijg je vervolgens mee naar huis om thuis verder te oefenen.
Mijn werkwijze is persoonlijk en praktisch, zodat je er thuis gelijk mee aan de slag kan.

De thema’s van de training:
Week 1 : De automatische piloot
Week 2 : Omgaan met hindernissen
Week 3 : Grenzen bewaken
Week 4 : Het landschap van stress
Week 5 : Uitdagingen bewust beantwoorden
Week 6 : Gedachten zijn geen feiten
Week 7 : Goed voor jezelf zorgen
Week 8 : Einde van het begin

De training wordt online gegeven, en het is live. Ik werk met het programma ZOOM, wat zeer eenvoudig is. Als je dit wilt kunnen we voor de training samen even oefenen, zodat je precies weet hoe het werkt. Mijn ervaring is inmiddels dat een online training net zo goed werkt als dat we fysiek bij elkaar zijn.

De data van de training: 8/4, 15/4, 22/4, 29/4, 6/5, 20/5, 27/5 en 3/6 van 19.30-22.00 uur

De mindfulness ochtend is op zaterdag 29/5 van 9.30 tot 12.30 uur.

Ik ben aangesloten bij de VMBN als categorie 1 trainer. Veel zorgverzekeraars vergoeden dan een deel, of de gehele training ( tot max €350,-).

Heb je nog vragen? Wil je meer weten? Bel me dan gewoon even.

hartelijke groet,

Teuntje