Home > Online programma's > Mindful Fotografie

Inzicht door uitzicht

Ervaar direct rust, creativiteit en de natuur met Mindful Fotografie. Dit kun je doen door een online training in je eigen omgeving. Of je gaat samen met anderen een workshop Mindful Fotografie volgenl. Door symboliek en metaforen spreekt je onderbewustzijn je toe d.m.v. foto’s.

Een reis naar het NU

Een onderzoek uit 2005 toont aan “dat mindful fotograferen een positieve boost geeft aan je gevoel van welzijn en verdieping en waardering geeft voor jouw directe fysieke omgeving en in je leven in het algemeen”.  (Bryan, Smart, & King, 2005).

Ik herken dit uit eigen ervaring. Als ik aan het fotograferen ben, dan ben ik in het NU. Mijn gedachten verstommen en worden stil.  En ik ben totaal aanwezig in het moment. Je zet al je zintuigen aan het werk. Doordat je bezig bent met kaderen (zien), maar ondertussen hoor je de vogels fluiten (horen), de wind waaien, voel je dat je handen koud worden (voelen), ruik je de geur van pas gemaaid gras (ruiken) of de zon op je rug branden.

Een boeiende combinatie van fotografie, mindfulness en natuur.

Ieder mens beschikt over een binnen en een buitenwereld. Fotografie zorgt ervoor dat je rechter hersenhelft wordt geactiveerd, waardoor deze beelden zichtbaar worden en een afspiegeling zijn van het onderbewuste ik. Soms zijn emoties en gevoelens moeilijk te verwoorden en zegt daarom een plaatje meer dan 1000 woorden. Bij Mindful Fotografie onderga je een actieve vorm van mindfulness door een stilte-wandeling en fotografie. Je maakt de binnenwereld zichtbaar maken een foto te maken van de buitenwereld. Met behulp van interpretatie van de opdracht, vragen van de coach krijgt je inzichten waarmee je weer verder kunt.

Leer meer over wat je foto’s betekenen in hun symboliek en wat je onbewuste probeert jou duidelijk te maken.

Op www.mozaiektuin.com kun je meer lezen wat mindful fotografie inhoudt en wat deelnemers hebben ervaren tijdens een workshop of een online cursus.

Wil je direct inschrijven, stuur dan een mail naar mozaiektuin@ziggo.nl

Ik zie graag wat jij leert van je foto’s!

Met zonnige groet

Susan