Home > Online programma's > Kristallen grid voor innerlijke rust

Kristallen grid voor innerlijke rust

Kristallen grid voor innerlijke rust

Nu online en persoonlijk op je afgestemd. Individueel, dus alle tijd om je vragen te stellen en samen te oefenen. De kristallen die voor jou nodig zijn, zullen we via WhatsApp bespreken en worden toegestuurd.

Maar eerst de uitleg van een grid, die is namelijk heel divers als je dit intypt in Google.

Eigenlijk komt het neer op een mooi ritueel maken in een fijne ruimte waarbij de kristallen je ondersteunen. Rust en ontspanning zijn hierbij de belangrijkste punten.

Je kunt een grid maken dat je om je heen plaatst en als een meditatief moment gebruikt. Je kunt het als een soort altaartje neerzetten of je kunt het doen om de energie in je huis een ondersteuning te geven.

Het ritueel begint met het zetten van een intentie. Deze kan je als een soort mantra herhalen, je kunt het opschrijven en in je grid neerleggen of de intentie bedenken elke keer als je je grid ziet.

Na het neerzetten van je intentie ga je opzoek naar de kristallen die je ondersteunen bij de intentie. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van grid kristallen. Dit zijn kleine (meestal getrommelde) kristallen die de grotere kristallen met elkaar verbindt. Hiervoor worden heel vaak bergkristal, amethist en rozenkwarts gebruikt. Bergkristal versterkt de werking van de andere stenen.

Nu je je intentie gezet hebt en de stenen verzameld, kun je de kristallen en de ruimte reinigen. Dit kan door wierrook, salie of palo hout te gebruiken. Zelf vind ik het heel fijn dit met klankschalen te doen. Het geluid en de trillingen helpen me om mezelf ook goed innerlijk te reinigen.

Als je een grid maakt om om jezelf heen te plaatsen kan je dit doen in een pentagram legging, zon legging of een persoonlijke kristallencirkel maken. Als er maar een aaneengesloten geheel ontstaat dat je om je heen hebt terwijl je ligt of zit.

Een grid voor in huis is vaak gemaakt van grotere kristallen of een handje vol zelfde kristallen op 1 plek. Meestal worden de kristallen in een driehoek in een ruimte neergelegd. De ruimte kan ook de een verdieping zijn in huis.

Zelf vind ik het heerlijk een grid te maken als een soort altaartje. Hiervoor zoek ik dingen die mij dierbaar zijn, of die ik graag even in mijn vizier wil hebben de komende dagen. Soms gebruik ik dingen die ik vind bij een wandeling of die ik toevallig tegen kom in en rond het huis. Mooie bloemen, een veer, stukje hout of takje, het kan allemaal gebruikt worden. Als je al je items hebt verzameld kan je deze op een plek neerleggen die goed voelt en waar je grid kan blijven liggen voor zolang als je dat prettig vind. Plaats je items rustig en met aandacht zoals jij voelt dat het goed ligt. Veranderen en wisselen mag zoveel je wilt. Gebruik ook de grid kristallen om de items te verbinden of er structuren mee te maken die de energie kunnen laten vloeien.

Wil je graag een grid leren leggen meldt je dan aan voor de workshop grid maken. De kosten voor dit online programma zijn € 65,-

Dit is inclusief:

  • Intake om de juiste kristallen te bepalen
  • Kristallenpakket om thuis ook aan de slag te kunnen.
  • Uitleg van de verschillende grid soorten
  • Uitleg over de kracht van intenties
  • Reinigingsritueel
  • Grondingsmeditatie
  • Grid legging

Voor vragen en meer informatie stuur gerust een Whatsapp bericht: 06-41399557 of kijk op www.dekristallencoach.nl