Home > Online programma's > Dichter-bij-jezelf jaarprogramma

Dichter-bij-jezelf jaarprogramma

Herken je dit?

Jij was altijd in voor gezellige uitstapjes, een nieuwe hobby of cursus, maar hebt daar al een tijd geen energie meer voor. Doodop kruip je tegenwoordig ’s avonds het liefst met een dekentje op de bank, scrollend op je telefoon of kijkend naar je favoriete serie. Naar de buitenwereld toe hou je je flink, maar je partner en kinderen merken wel hoe je om niets boos kunt worden en dat je tranen hoog zitten.

Je hoofd zit vol sombere gedachten en je ligt vaak wakker van het piekeren. Je blijft maar gesprekken herhalen in je hoofd en maalt over die collega die je aansprak op een fout. Eigenlijk maak je je tegenwoordig bijna overal druk over.

Je lichaam voelt onrustig en je nek en schouders voelen vaak gespannen. Je kunt je niet meer echt ontspannen en hebt vaak niet eens de rust om te gaan zitten om een boek of tijdschrift te lezen, wat je altijd zo graag deed.

Je merkt dat je je niet meer zo goed kunt concentrerendingen vergeet en soms fouten maakt. Dat is zo niets voor jou. Je was juist altijd zo nauwkeurig. Soms ben je bang dat dit nooit meer over gaat.

Je hebt het gevoel meer in de overlevingsstand te zitten, dan echt te leven. Je dagen vullen zich met je werk, de zorg voor je gezin en je huishouden. Tijd voor jezelf is er al heel lang niet meer. Je weet ook eigenlijk niet goed meer wie je bent en wat je graag zou willen met je leven. Soms denk je weleens aan een andere baan of compleet nieuwe studie. Je houdt nu eenmaal van nieuwe uitdagingen en kunt niet tegen sleur en routine, maar onzekerheid en angst houden je tegen om je dromen te volgen.

Hoe zou het voor je zijn als jij…

– weer echt de energie voelt om al die leuke dingen te doen? Dat spontane weekendje weg met je partner, het avondje bios met de kinderen of een gezellig dagje shoppen met je beste vriendin in jullie favoriete winkelstad.

– ’s ochtends uitgerust en opgewekt de gordijnen openschuift omdat je zin hebt in je werkdag, weer gezellig meedoet aan het gesprek bij het ontbijt, vol vertrouwen de auto instapt en wel ziet hoe dat gesprek met die moeilijke collega zal verlopen?

– eens lekker ontspannen gaat zitten met een boek en je in jezelf hoort zeggen dat je de wasmachine vanavond ook nog wel leeg kunt halen of je het altijd nog je partner of kinderen kunt vragen? Je nieuwe motto is: niks moet, alles mag.

– geen pijnlijk lijf meer hebt en je weer soepel en ontspannen voelt, zodat je weer lekker kunt wandelen of sporten en na een volle werkdag genoeg energie over hebt om creatief bezig te zijn of om die leuke studie te volgen?

– jezelf beter leert kennen en steeds vaker het lef hebt om te kiezen voor de dingen die écht belangrijk voor je zijn? Dat je helemaal oké bent met wie je bent.

Kies dan voor mijn Dichter-bij-jezelf Jaarprogramma

– We starten met een uitgebreide intake en een aantal testen en vervolgen het traject met 15 individuele sessies; online of in mijn sfeervolle praktijk in Assen.
– De lichamelijke klachten pakken we als eerste aan, zodat je weer energie hebt en kunt ontspannen.
– Daarna werken we aan de oorzaken van jouw stressklachten zodat je het nooit meer zo ver laat komen.
– Jouw lichaam bepaalt het tempo van ons traject, dat ongeveer 10 maanden duurt.
– Je krijgt een online leeromgeving, professionele app en een zeer compleet werkboek met video’s, geluidsbestanden en opdrachten voor thuis.

Aan het einde van het programma…

– zit je zit weer goed in je energie, zodat je al die dingen kunt doen die je zo belangrijk vindt. Je voelt weer wat je lichaam je wil vertellen en luistert daar ook naar.

– is je hoofd weer helder en rustig en dat vervelende piekeren over van alles en nog wat verleden tijd. Je staat losser in het leven en moeilijke gebeurtenissen maken je niet meer zo van slag. Je neemt het leven meer zoals het komt, slaapt lekker en kunt weer echt genieten.

– ben je niet meer zo streng en veeleisend voor jezelf. Je accepteert jezelf zoals je bent en maakt je niet meer zo druk of anderen je wel aardig vinden en of je het wel goed genoeg doet. Je neemt steeds vaker de tijd voor jezelf en vraagt hulp als je die nodig hebt.

– voel je je de vrouw die je eigenlijk bent. Je lichaam zit je niet meer in de weg om lekker te kunnen doen wat je wilt. Je hebt ook weer voldoende energie om naast je werk, huishouden en sociale leven, lekker te sporten en je favoriete hobby of cursus op te pakken.

– maak je vaker bewuste keuzes die echt bij jou passen. Je doet de dingen die voor jou belangrijk zijn; ook als dat spannend is! Je durft te kiezen voor die nieuwe studie, baan of relatie, die wereldreis te maken of voor jezelf te beginnen. Je durft te zijn wie je het liefste bent!