Home > Online programma's > 8-weekse mindfulness training MBSR

8-weekse mindfulnesstraining MBSR

INHOUD VAN DE 8-WEEKSE TRAINING Mindfulness Based Stress Reduction

Tijdens de live online training leer je je eigen ‘automatische piloot’ herkennen, je leert omgaan met hindernissen in je leven en je bewust te zijn van je ademhaling.
Ook leer je aanwezig te zijn bij wat zich afspeelt op het moment, het toe te laten en er mee om te gaan. Je krijgt aanwijzingen over hoe je je gedachten kunt sturen en hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen.
Uiteindelijk is het belangrijk dat je het geleerde ook in de praktijk kunt brengen, zodat je in toekomstige stressvolle situaties gebruik kunt maken van de vaardigheden die je tijdens de mindfulness training hebt opgedaan.
De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur.
De vaardigheden worden ook thuis geoefend en nemen ongeveer een half uur tot een uur per dag in beslag.
Voorafgaand aan de training vindt er een (telefonische) intake plaats.
De groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 12 deelnemers.
De training start op donderdagavond 10 februari.

Bijdrage: € 370,00
Mindfulness wordt dikwijls vergoed door de zorgverzekeraar.

Meer informatie en aanmelden

OVER CORINE LEPOUTRE

Corine: ‘Toen ik in aanraking kwam met mindfulness werd ik getroffen door de eenvoud en de kracht ervan. Mindfulness heeft een omslag in mijn eigen leven veroorzaakt en ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt het effect. Mindful leven betekent aandacht hebben voor wat er in het hier en nu gebeurt, genieten van het moment, dingen opmerken, openstaan voor je eigen ervaringen en de wereld om je heen. Door de aandacht te sturen neem je afstand van onbewuste gedachten en ben je slagvaardiger. Er ontstaat ruimte en helderheid. Als mindfulness trainer wil ik mensen helpen inzicht te krijgen in hun gewoonten, zodat zij minder piekeren en minder stress hebben, een betere balans vinden, gelukkiger worden en bewuster hun keuzes maken, zowel privé als op het werk.’

AANBEVELINGEN VAN DEELNEMERS

Ik was vrij cynisch over het mediteren. Dit heb ik bijgesteld :)
Evelyne

Hele prettige en leerzame training, dit zou je iedereen gunnen, dan was alles vreedzamer. Bewustwording doet meer dan ik van te voren kon inschatten.
Merith

Ik ben heel tevreden over de manier waarop de training werd aangeboden. Corine, ik kon merken dat je veel kennis en ook (levens)ervaring hebt, waardoor ik je zeer bekwaam vind in het begeleiden van de groep. Dank je wel!
Iris