Home > Online programma's > 7 weeks Ayurvedisch Wellness Programma

Heel je leven met Ayurveda

Neem je gezonheid in eigen hand

Dit programma wordt aangeboden door Sankalpa Holistic Health  | Praktijk voor Ayurveda & Yoga

De 7 weken durende reeks Ayurvedische lessen via  ZOOM zal jou als deelnemer ondersteunen bij het creëren van een duurzaam dieet en leefstijl, inclusief yoga, om disbalans te voorkomen en gezondheid te bevorderen.

In dit programma leer je hoe je harmonieus kunt leven via de vijf zintuigen door voeding, kleuren, geluiden, geuren en aanraking en uiteraard yoga.

Dit programma biedt de mogelijkheid om jouw leefstijl onder de loep te nemen en om te zetten naar een leven van harmonie en optimale gezondheid.

Data

Startdatum: Keuze uit dinsdagavond in Den Haag of woensdagochtend in Vlaardingen. Zoom deelname is tevens mogelijk.

Start dinsdag 11 januari van 20:00 – 22:00 uur | Zoom online | 7 sessies

Start woensdag 12 januari van 09:00 – 11:00 uur | Zoom online | 7 sessies

Kosten

EUR 125,- Exclusief materiaal

Aanmelden

Stuur een email naar info@sankalpaholistichealth.com


Ayurveda

Ayurveda, wat letterlijk ‘De Wetenschap van het Leven’ betekent, is de geneeswijze uit India. Het wordt al meer dan 5.000 jaar door miljoenen mensen beoefend om het lichaam te helpen terug te keren naar een optimale gezondheid. Steeds meer mensen ontdekken dat deze oude principes gemakkelijk toepasbaar zijn in het moderne leven en dat ze de kracht hebben om gezondheid en tevredenheid te creëren. Gezondheid komt wanneer we in harmonie leven met onze ware aard. Ayurveda stelt ons in staat een glimp op te vangen van onze individuele ware aard en de beste manieren te vinden om een ​​evenwichtig leven te leiden. Het biedt een holistisch aanpak en kijk en heling op alle niveaus: fysiek, emotioneel en spiritueel. Ayurveda maakt gebruik van een groot aantal geneeswijzen, waaronder kruiden, voeding, kleuren, aroma’s, geluid, aanbevelingen voor leefstijl, meditatie en yoga.


Het programma

Alle lessen zijn gebaseerd op het populaire boek ‘Healing Your Life: Lessons on the Path of Ayurveda’ van Dr. Marc Halpern, oprichter van het California College of Ayurveda. Daarnaast zal Riim Lagerwerf Yoga in dit programma opnemen om de deelnemer een zeer compleet Wellness Programma te bieden.

 

Het pad van heling met Ayurveda is een pad van persoonlijke verantwoordelijkheid. Elke persoon krijgt de mogelijkheid om keuzes te maken. Die keuzes zullen ofwel gezondheid en gemoedsrust ofwel lijden en disbalans brengen.

De meeste mensen maken hun keuzes in hun leven op basis van een gebrek aan kennis. We worden beïnvloed in onze keuzen door vrienden, familie en de media. Als deze keuzes je naar een optimale gezondheid en innerlijke rust hebben geleid, dan ben je gezegend. Maar zo niet, dan schetst Ayurveda een duidelijke routekaart voor de reis en biedt het je de kennis en hulpmiddelen die nodig zijn om te slagen.”  ~ Healing Your Life


Wat leer je

Tijdens de 7 weken leer je

  • De basisprincipes van Ayurveda
  • Jouw constitutie volgens Ayurveda en de aard van eventuele onevenwichtigheden
  • Wat de oorzaak van ziekte of disbalans is
  • Hoe je jouw leven kunt helen met behulp van vijf zintuiglijke therapieën, via voeding, aanraking (zelfmassage), aromatherapie, kleurentherapie, muziektherapie en gezonde dagelijkse routine.
  • Helingstechnieken waaronder meditatie, neusreiniging, pranayama (ademhalingstechnieken) en
  • Yoga voor jouw constitutie of disbalans.

Wat heb je nodig tijdens de lessen

  • Je eigen yoga mat
  • Notitieboek en pen
  • Materialen die je nodig hebt. Hier zul je een boodschappenlijst voor ontvangen.