Home > Blogs > Ongewenste gevoelens

Ongewenste gevoelens

Wij mensen zijn pijn vermijdende wezens. We voelen liever niet, dan dat we nare gevoelens ervaren. Erg begrijpelijk natuurlijk, die nare gevoelens worden immers als bedreigend gezien door het overlevingsbrein.

Wanneer dit om emoties gaat kan dit behoorlijk complex worden. Pijnlijke emoties willen we niet voelen. Die gaan we vaak uit de weg door verschillende vluchtroutes te gebruiken, denk aan hard werken, shoppen, alcohol, drugs of vele anderen manieren.

ongewenste-gevoelens-balansportaal

Ongewenste gevoelens verdwijnen niet

Onafgemaakte gevoelens, vastgelopen gevoelens, ongewenste gevoelens, energieën waar weerstand tegen is geboden, die weg zijn geduwd, verdwijnen niet echt. Ze worden weggestopt in het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn beïnvloedt het bewustzijn door voortdurend signalen te sturen zonder dat men dit merkt. Deze schreeuwen om aandacht, ver weg in het onderbewustzijn, putten onze vitaliteit en authenticiteit uit, maken ons reactief, depressief en angstig. Uiteindelijk leidt dit vaak tot fysieke klachten, als laatste poging om zichzelf zichtbaar te maken.

Wanneer we weer in contact mogen komen met deze gevoelens, ver weggestopt in het onderbewustzijn, mogen deze alsnog gezien en doorvoelt worden en in feite weer thuis komen. Door je emotionele pijn aan te kijken met liefde, zachtheid en begrip zet je de eerste stap naar heling. Hier is moed voor nodig, en vertrouwen.

Holistische massage bij ongewenste gevoelens

Een manier om weer in contact te komen met deze gevoelens is via een holistische massage. Tijdens deze innerlijke reis mag je gaan voelen en ervaren waar in het lichaam zich blokkades bevinden van vastgezette, weggestopte energieën. Door jezelf juist aandachtig te richten op deze gevoelens in plaats er voor weg te lopen mogen ze gezien en erkend worden als onderdeel van wie je bent. De vastgezette energie mag door middel van bewustwording en liefdevolle aandacht weer vrij gaan stromen. Dit zelfhelende vermogen komt geheel vanuit jouw levenskracht en connectie met je ware zelf.

Er komt kostbare levensenergie vrij, die voorheen besteed werd aan het wegduwen van onze gevoelens, pogingen om deze ‘ergens anders’ heen te laten gaan. Onbewust werden deze gevoelens alleen maar verder weggeduwd in de schaduw.

Er ontstaat meer ruimte voor creativiteit, opluchting en vreugde wanneer we iets volkomen nieuws proberen: dicht bij al ons opkomende gevoelens blijven en deze verwelkomen in het hier en nu.


Dit is een bijdrage van Gerald van Dam van Praktijk Oneness

praktijk-oneness-gerald-van-dam