Home > Blogs > Mindfitness oefenen

Mindfitness oefenen

mindfitness-oefenen

Het brein is als een spier: als je het niet regelmatig traint, verliest het zijn toon.
Hierbij enkele tips om je te helpen je mentale fitheid te verbeteren:

Tips mindfitness oefenen

  1. Train elke dag 30 minuten. Lichaamsbeweging levert zuurstof aan de hersenen. Dit kan helpen om je geheugen, redeneervermogen en reactietijd te verbeteren.
  2. Lees vaak en lees veel. Door actief geïnteresseerd te blijven in de wereld om je heen, kun je je hersenen trainen en je mentale fitheid verbeteren.
  3. Verhoog je vitamine B-gehalte. Dus eet veel volkorengranen, bladgroenten en zuivelproducten. Vitamine B is essentieel voor de gezondheid van de hersenen.
  4. Daag je intellect en geheugen uit. Strek jezelf mentaal uit door bijvoorbeeld een nieuwe taal te leren, het cryptische kruiswoordraadsel te doen of te schaken. Dit is belangrijk voor de gezondheid van de hersenen en goed voor je sociale leven.
  5. Neem de tijd om te ontspannen. Overtollige stresshormonen zoals cortisol kunnen schadelijk zijn voor de hersenen. Plan regelmatige periodes van ontspanning in je week.
  6. Begin een nieuwe hobby. Want iets nieuws leren geeft de ‘grijze materie’ een training en bouwt neurale paden in de hersenen op.
  7. Beheer je gezondheid actief. Voorwaarden zoals diabetes of hartaandoeningen kunnen de mentale prestaties beïnvloeden als ze niet worden gediagnosticeerd en behandeld. Laat je arts regelmatig controleren om toekomstige problemen te voorkomen.
  8. Neem deel aan stimulerende gesprekken. Praat met vrienden en familie over een breed scala aan onderwerpen. Dit geeft je hersenen de kans om te verkennen, te trainen en te onderzoeken.
  9. Begin met een handmatige activiteit of een ambacht. Hobby’s zoals houtbewerking en naaien vereisen dat je beide zijden van het lichaam tegelijkertijd en met nauwkeurige bewegingen beweegt. Dit kan helpen om je ruimtelijk inzicht te verbeteren en je reactietijd te verlengen.
  10. Train je hersenen met anderen. Dus bekijk, vraag en beantwoord spelshows en geniet van de competitieve geest. Betrek het gezin regelmatig bij spelletjes om hun algemene kennis te testen.

Bekijk Balansportaal op Instagram voor meer inspiratie