Home > Blogs > Mijn zoektocht als weegschaal

Mijn zoektocht als weegschaal

Op 2 oktober was het mijn verjaardag….hieperdepiep HOERA! Ik mocht 3 jaar geleden Sarah verwelkomen.

Van sterrenbeeld ben ik een weegschaal. In plaats van dat ik altijd IN balans ben, ben ik altijd opzoek naar balans. Volgens wat er wordt geschreven over weegschalen klopt er wel het één en ander: ik hou van afwisseling en verschillende situaties, en ik word blij van veranderingen, waar andere mensen juist van UIT balans raken. Wel een goeie vind ik dat weegschalen zeer intelligent zijn, maar dat vaak verbergen achter hun lakse uiterlijk. Hier moet ik even stilletjes om lachen…

Wikken en wegen

Het zoeken naar balans kost mij, als ik iets moet beslissen, soms tijd….. heel veel tijd. Alle voors en tegens weeg ik tegen elkaar af. Weet je wat een werk dat is? En hoeveel tijd dat kost? Als je in mijn hoofd zou kunnen kijken dan word je doodmoe ;)

weegschaal

Intuïtie

Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als intuïtie en dat is al gebleken dat ik daarop kan vertrouwen. Je intuïtie weet zonder nadenken wat bij jou past. Als ik iets moet beslissen en mijn intuïtie fluistert een antwoord, dan luister ik er meteen naar en zucht daarna van opluchting want dan weet ik dat mij een heel wik- en weegtraject bespaard is gebleven. Tja als mijn intuïtie mij in de steek laat, dan kan je nog even wachten op mijn beslissing…

Hoe staat het met jouw intuïtie? Durf je er op te vertrouwen? Doe je moeite het verder te ontwikkelen? Hele dagen zijn we bezig om alles te beredeneren. Alles moet tot in de puntjes bedacht en uitgewerkt worden.

Linker- versus rechterhersenhelft

Je linkerhersenhelft zet je met bovenstaande constant aan het werk. Je linkerhersenhelft denkt en theoretiseert.

Daarentegen weet je rechterhersenhelft zonder denken. In je rechterhersenhelft huizen naast je intuïtie, je gevoelens, je gewaarwordingen en indrukken. Ook leg je met je rechterhersenhelft creatieve verbanden en kan je ruimtelijke processen doorzien.

Hoe je je rechterhersenhelft kan ontwikkelen? Gewoon door lekker creabea aan de slag te gaan. Kijk, iedereen heeft zijn of haar kwaliteiten dus een Van Gogh hoef je niet te worden maar gewoon door tijdens het koken af te wijken van het recept door eens een ander ingrediënt toe te voegen of neem eens een andere route naar een bestemming waar je vaak naar toe gaat!

fit-en-ontspannen-traject

Jippie ik ben ál 53

Even terug naar mijn leeftijd, 53! Voor velen is 50 of ouder worden een leeftijd met een negatief tintje. Het algemene beeld is dat je rimpels krijgt en dat het verval intreedt.  Alles zakt behalve je tandvlees vind ik zelf altijd wel een leuke waar een waarheid in schuilt. Verder heb ik er geen moeite mee om deze, voor mij magische, leeftijd te halen. Mijn moeder is maar 48 jaar geworden. Als ik kijk wat mijn lijf te verduren heeft gekregen, dan kan ik alleen maar heel blij zijn met het punt waarop ik nu sta. Volgens mijn osteopaat heb ik een moeilijk lijf en door de jaren heen heb ik ermee leren omgaan en ben ik blijven zoeken naar mogelijkheden om een gezonde leefstijl te creëren.

Scherp blijven op balans

Al jaren mediteer ik bijna dagelijks minstens 10 minuten maar ook andere tools zoals ademhalingsoefeningen, affirmeren en visualiseren helpen mij om stappen te maken naar een leven waarin die BALANS centraal staat. Ook ik ben gewoon moeder en vrouw van en het kost mij ook best moeite om de tijd – die ik nodig heb voor mezelf – af te bakenen, om balans te creëren want voordat je weet zit ik bijvoorbeeld toch weer in de auto om dochterlief ergens heen te brengen…

marja-hofman

Bonus bij Yoga

De kennis, die ik tijdens mijn zoektocht naar die balans op heb gedaan, deel ik graag met je. Tijdens het coachen beweeg ik met je, zodat jouw energie letterlijk en figuurlijk door je lichaam gaat stromen. Sinds enige tijd kan je naast Wandelen en Hardlopen ook voor Yoga kiezen in het 4-weeks ADEM je Fit & Ontspannen traject.

Als je voor Yoga kiest, dan krijg je nog 5 extra modules van mij, die je zelf kan doen, met basiskennis over Mindfulness en Yoga. In deze modules tref je meer informatie en meer oefeningen aan. Gedurende de 4 weken van het traject kan je de modules doorlopen in je eigen tijd en tempo en eventueel tijdens de coaching vragen stellen. Elke module bestaat uit een complete les met oefeningen om te doen.


Dit is een bijdrage van Marja Hofman van Mindfulness Atelier