Home > Blogs > Loslaten werkt bevrijdend

Loslaten werkt bevrijdend

Loslaten werkt bevrijdend

Zie jij jezelf als een piekeraar? Overdenk jij situaties die zich hebben voorgedaan en blijf je maar malen met (negatieve) gedachtes? Dan kan het zijn dat ook jij de controle niet los durft te laten. Je wilt het vertrouwde niet opgeven. Dit kan zoveel energie opslurpen dat een burn-out of een depressie op de loer liggen. Tijd om dingen ‘los te laten’.

Wat betekend het om los te laten?

Loslaten kan betekenen ‘een punt erachter te zetten’. Je zet een punt achter je relatie of achter je baan. Je neemt er afstand van en laat de spanning die deze relatie of baan met zich mee brengt los.

Loslaten kan zijn vertrouwen. Het vertrouwen hebben dat de ander dit van je over kan nemen. Jezelf overgeven en open staan voor andere ideeën. Niet altijd je gelijk willen halen en tot het uiterste willen gaan. En loslaten is spanning opgeven. En dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Waarom is loslaten nou eigenlijk zo moeilijk?

Loslaten werkt bevrijdend!

Veel mensen zijn bang om de verkeerde keuze te maken. Want loslaten brengt vaak een gevoel van onzekerheid met zich mee. We associëren loslaten vaak met iets negatiefs. We blijven bijvoorbeeld jaren in een ongelukkige relatie hangen. Het voelt nou eenmaal ook heel vertrouwd. Het vasthouden aan het bekende is een gewoonte geworden. En die gewoonte moet je zien te doorbreken.

Hoe doe je dat dan loslaten?

Grenzen aangeven. Wil iemand jou verantwoordelijk maken, maar heb je geen invloed op die situatie? Geef dat aan. Wil je te veel controle hebben over een situatie? Leer dat opmerken bij jezelf. En: laat het gaan. Oefen daarmee.

Ook een belangrijke tool in loslaten: acceptatie. Kan je een situatie of gebeurtenis niet meer veranderen? Aanvaard het. Accepteer dat je niks meer kan doen en vind berusting.

Begin vandaag nog met loslaten. Wil je begeleiding of praktisch advies over loslaten? Ik help jou om grenzen te bepalen én ze in praktijk te kunnen brengen. Zodat ook jij bevrijd wordt van oude gewoontes die je niet meer helpen.

Bel mij op 0634365100 of mail naar info@praktijkrinku.nl voor een eerste kennismakingsgesprek.

www.praktijkrinku.nl

info@praktijkrinku.nl