Home > Blogs > Leven met een geagiteerde depressie

Leven met een geagiteerde depressie

Het is niet altijd even makkelijk om te bepalen of je nu wel of niet een depressie hebt. Bovendien zijn er vervolgens ook nog verschillende soorten depressie. De ene uit zich namelijk niet op dezelfde manier als de andere. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat je met een geagiteerde depressie te maken hebt. Maar wat houdt dit nu precies in?

Wat is een geagiteerde depressie precies?

Bij een geagiteerde depressie heb je grofweg te maken met dezelfde kenmerken als bij een gewone depressie. Het grote verschil zit hem echter in het feit dat je relatief druk en opgewonden bent. Hierdoor is een rusteloos gevoel bijvoorbeeld zeker niet ondenkbaar. Dit levert een hoop ongemak op. Je weet hierdoor bijvoorbeeld niet altijd precies waar je het zoeken moet.

Op het moment dat je druk bent, wil je je energie kwijt. Hetzelfde geldt voor een rusteloos gevoel. Het vervelende is echter dat je bij een depressie nergens echt zin in hebt. Het is dus moeilijk om een plekje te vinden voor die agitatie. Het beste wat je op dat moment kunt doen, is hulp zoeken van een expert op het gebied van depressie. Een expert weet namelijk als geen ander waar je iets aan hebt.

Lees ook: Ben ik depressief?

Hulp bij depressie

Hulp bij een depressie kan jou echt helpen. Het is dan ook erg verstandig om dit actief op te zoeken. Met hulp bij een depressie neemt de kans aanzienlijk toe dat je er een stuk sneller alweer vanaf bent. Mensen die er verstand van hebben, zijn namelijk in staat om je de juiste kant op te sturen. Hierbij maak je niet dezelfde fouten als die veel andere mensen in het verleden hebben gemaakt.

Neem daarom eens een kijkje tussen verschillende online programma’s. Misschien dat er iets voor jou tussen zit?