Home > Blogs > Leren ontspannen is een kunst op zich

Leren ontspannen is een kunst op zich

Heb je af en toe het idee dat je ietwat overspannen bent? Lijkt het er soms bijvoorbeeld op dat je richting een burn-out gaat? Of ben je simpelweg erg vaak gestrest? Dan zijn dit allemaal redenen om je te verdiepen in ontspanning.

Ontspanning is als het ware hét middel om een overspannen gevoel tegen te gaan. En daarmee dus ook de kans op bijvoorbeeld een burn-out. Daarbij is het belangrijk dat je je focust op het leren ontspannen. Dit is namelijk niet iets wat je jezelf zomaar even aanleert.

leren-ontspannen

De waarde van ontspanning

Ontspanning is enorm belangrijk om innerlijk in balans te blijven. Je kunt niet alleen maar keer op keer van alles van je lichaam vragen. Soms is er simpelweg behoefte aan een uurtje, een dagje of zelfs een weekje tot rust komen.

Daarbij staat ‘leren’ ontspannen centraal. Hier moet je op den duur echt een gewoonte van maken. Op zo’n manier, dat je er op een gegeven moment niet eens meer over hoeft na te denken. Alleen met die werkwijze zorg je er namelijk voor dat je niet weer in oude gewoontes valt. Dat je de fouten herhaalt die ervoor zorgen dat je overspannen raakt.

Bronnen van ontspanning

Qua bronnen van ontspanning heb je tegenwoordig meer dan genoeg opties. Zo bestaan er bijvoorbeeld enorm veel behandelingen om helemaal tot rust te komen. Neem eens een kijkje tussen de opties en ontdek zelf waar je wel oren naar hebt. Hierdoor onderneem je echt actie met het oog op de toekomst. Iets waar je op de korte en de lange termijn veel voordeel uit gaat halen.

Wat is jouw ultieme ontspanningstip? Laat het ons weten !