Home > Blogs > LEEF je mooiste leven!

LEEF je mooiste leven!

Waar had je gedacht nu te staan?

Ga even 20 jaar terug in de tijd. Waar had jij toen gedacht nu te staan? Klopt het waar je nu staat in je leven met wat je toen in gedachten had? Doe je het werk wat je toen wilde? Wat voor andere ideeën had je qua reizen, gezin?

Als dat niet zo is… hoe komt dat dan? Wat heeft gemaakt dat je leven er nu anders uitziet dan toen gedacht?

Mijn pad

Volgens verwachting ben ik secretaresse geworden, ik trouwde en kreeg twee mooie dochters, dit ging nog allemaal zoals ik het had bedacht.

De verhuizing naar het buitenland kwam in mijn plan niet voor, maar zou ik voor geen goud hebben willen missen.

Mijn man kreeg een baan in Saudi-Arabië en we besloten dat ik terug naar Nederland zou gaan met de meiden. Persoonlijk vind ik dit niet zo’n aantrekkelijk idee, maar ik stond voor onze dochters volledig achter deze keuze. Zo liep ik tegen de Road Map to Success and Happiness van Michael Pilarczyk aan en deed ik mee aan één van de eerste sessies. Duidelijke antwoorden op zijn vragen had ik niet. Wat ik wel wist, was dat ik op een punt in mijn leven stond waar ik helemaal niet wilde zijn. Ik was absoluut niet happy en daar kwamen een ongeluk en een ander lichamelijk ongemak bij, waarvoor ik 2 keer binnen een jaar geopereerd werd. Maar toch… op dat moment dat ik mezelf inschreef, zag ik dat er iets moest veranderen en dat ik de enige persoon was die dat in gang kon zetten.

Anderhalf jaar later zag mijn leven er al heel anders uit. Ik was ondertussen Mindful Run instructeur en daarmee maakte ik van mijn hobby’s – yoga, wandelen en hardlopen – mijn beroep. Dit voelt niet als werk, het is puur genieten.

mindfulrun-terneuzen

Situatieschets

Qua leeftijd, vijftiger, voel ik mezelf een ‘inbetweener’. Wat ik daarmee bedoel: met kinderen, die zelfstandig wonen voor hun studie maar nog financieel afhankelijk zijn, en ouders die meer aandacht gaan vragen. Niet meteen in de zin van hulp in de huishouding, maar meer op organisatorisch vlak, bijvoorbeeld wat betreft verzekeringen of gsm gebruik.

Momenteel heb ik een mooi leven in de Filippijnen. Het klimaat vind ik heerlijk, de mensen zijn lief, mijn man heeft het goed naar zijn zin op zijn werk…niet onbelangrijk, want dat is de reden dat we naar hier verhuisd zijn. Mijn dochters moeten missen (die kwamen toch al niet meer elk weekend naar huis) en Mindful Run Terneuzen achter mij moeten laten, waren de enige offers die ik voor deze verhuizing heb moeten brengen. Maar ‘trust the process’… ik voelde dat er wel weer iets anders op mijn pad zou komen. Wat? Dat wist ik niet. Maar al snel na de verhuizing begon het te kriebelen en ontstond er een idee. Ik wilde vanuit de Filipijnen in Nederland blijven coachen dus bood online coaching een uitkomst. Ik was, zoals ik het nu zie, mijn tijd voor. Dit was net voor corona en online coachen was nog niet zo bekend.

Wat is er nodig voor een mooi leven?

Misschien denk je meteen aan die hangmat onder een palmboom. Als je elke dag in die hangmat zou liggen, dan verveelt dat op den duur ook.

Voor mij bestaat een mooi leven uit nieuwe dingen ontdekken of een nieuwe sport/activiteit proberen.

Blijf je uitdagen en verbazen! Ook reizen verrijkt je leven enorm. De contacten onderweg zijn onbetaalbaar.

pistool-hand

Wie kan jouw leven mooier maken?

Hierop is maar 1 antwoord mogelijk: JIJzelf! Jij beslist zelf over wat je doet, dit heet persoonlijk leiderschap. De leiding nemen over jouw eigen leven.

Het is makkelijk om iemand of iets anders als ‘schuldige’ aan te wijzen. Maak eens – zoals je vroeger onherroepelijk wel hebt gedaan – een pistool van je hand. Je wijsvinger wijst naar voor, naar iets of iemand anders, je duim wijst omhoog, de middenweg, en drie (!!!) vingers wijzen naar jezelf.

Ben jij op een punt in je leven dat je denkt: hier moet iets veranderen, hier moet verandering in komen, dan help ik je graag. Vaak word ik bij stress of spanning ingezet maar Meer Rust in je leven creëren, Bewustwording of Mindset zijn andere gebieden waarvoor mijn hulp regelmatig wordt ingeroepen.

Online coaching op een tijd dat het voor jou schikt. Tijdens het 4-weeks 1-op-1 (online) Mindful Fit & Ontspannen traject help ik je door middel van bewegen, hardlopen/wandelen/yoga, gecombineerd met mindfulness en ademhalingstechnieken. Het contact blijft niet beperkt tot onze wekelijkse afspraken. Tijdens het traject kan je mij 24/7 bij mij terecht.


Dit is een bijdrage van Marja Hofman van Mindfulness Atelier.