Home > Blogs > Kleine manieren om uit jouw comfortzone te komen

Kleine manieren om uit jouw comfortzone te komen

“Kom uit je comfortzone. Je kunt alleen groeien als je bereid bent om je ongemakkelijk te voelen als je iets nieuws probeert.”

 

Glimlach naar iedereen

In plaats van gewoon met je dag mee te gaan op je normale sociale manier, probeer meer te glimlachen. Lach meer naar je collega’s, de dame aan de kassa in de supermarkt, de mensen die het dichtst bij je staan ​​en lach naar jezelf als je een spiegel tegenkomt. Kijken wat er gebeurt.

 

Doe al je boodschappen voor de week

In plaats van boodschappen te doen als je daar zin in of behoefte aan hebt, ga je zitten en plan je wat je een hele week gaat eten en nodig hebt. Haal dat allemaal in de winkel. Nu hoef je daar een week niet meer heen en heb je deze week waarschijnlijk een hoop extra vrije tijd (en minder stress) om van te genieten.

 

Kijk naar iets vreemds

Als je meestal naar thrillers kijkt, probeer dan een romantische komedie. Als je het vaakst met documentaires vastloopt, probeer dan een animatiefilm uit Japan. Als je van Family Guy houdt, probeer dan The Wire. Breid uit waar je naar kijkt om nieuwe ideeën en indrukken op te doen.

 

Neem een ​​break van nieuws

In plaats van zoals gewoonlijk de krant te lezen of naar het nieuws te kijken, probeer je dat een dag zonder te doen. Kijk hoe het je beïnvloedt en hoeveel je het nieuws mist.

 

Neem een ​​andere route

Om te werken of naar school. Naar je sportschool of naar huis.

 

Ga op een nieuwe plek zitten

Als je een favoriete stoel of een deel van de bank hebt waar je altijd zit, probeer dan vandaag nog een andere stoel of plek om te zitten. Het kan je een nieuw perspectief geven op het werk of thuis. Werk een keer buitenshuis.