Home > Blogs > Kindertolken

Kindertolken

Heel natuurlijk van een probleem bij je kind naar een levensles voor jou als ouder/verzorger.

Als ouder weet en voel je misschien wel dat je kind je iets wil vertellen en laten zien met zijn of haar gedrag. Soms is het lastig om hiervoor open te staan en soms zie je het ook echt niet en ben je op zoek naar een snelle oplossing voor en bij je kind. Je kunt zelfs een bepaalde weerstand bij jezelf waarnemen of je voelt je wellicht schuldig of machteloos of wanhopig, want je wilt niks liever dan je kind helpen.

kindertolken
Schakel een kindertolk in

Bij een kindertolk kun je vrijuit en uitgebreid vertellen over het probleem van je kind, dat weet je als ouder/verzorger tenslotte het best en tot in detail.

Je kunt denken aan problemen op het gebied van: leren, groeien, ontwikkeling en gedrag, maar ook slapen, eten en zindelijkheid of driftbuien, faalangst, perfectionisme, pesten en labels als AD(H)D, dyslexie, autisme, hoogbegaafdheid, DCD, schooluitval, stress, moeilijk vriendjes of vriendinnetjes maken, enzovoort.

Spiegelexpert

Zie een kindertolk als een spiegelexpert; jouw verhaal over je kind voor en naar jou, zodat jij je kind kan leren verstaan en kan horen wat hij/zij aan je vraagt, waarbij je voelt dat het klopt en waar is en wilt doen wat nodig is uit liefde voor je kind. Jouw kind is jouw spiegel!

Wanneer jij deze levensles aangaat, verandert het probleem van je kind en zijn jullie beiden duurzaam geholpen.

Kindertolken kan thuis binnen het gezin worden toegepast, maar ook heel goed op school, in de zorg of op het kinderdagverblijf. Voor baby’s, peuters, kleuters, schoolgaande kinderen, pubers en zelfs volwassen kinderen.


Dit is een bijdrage van Marloes Wijering van Zonkids

Marloes Wijering