Home > Blogs > Judith Kruize legt hart en hoofd op 1 lijn 

Judith Kruize legt hart en hoofd op 1 lijn 

Durf je hart te volgen. Dat hart bevat de deur naar liefde en heeft het vermogen van een innerlijk kompas’, aldus coach Judith Kruize die sinds een aantal jaren met veel passie mensen begeleidt die met zichzelf in de knoop liggen. Uit eigen ervaring én uit haar praktijk weet ze dat iemand die vastloopt in het leven, meestal erg ‘druk in het hoofd’ is en dat het hoofd alles bepaalt. ‘Ik bied hen een route tussen hoofd en hart en vice versa, zodat ze voortaan beter kunnen omgaan met de problematiek van het leven dat zich aandient’.

Hoofd & Hart

Kruize legt uit: ‘Het hoofd, ofwel het ego, heeft alleen het denkend vermogen en heeft daardoor een beperkt filter. Het hart omvat alle dimensies, meer dan het hoofd ooit kan bedenken. Het weet bovendien uitstekend wat goed voor jou is. Het verstand daarentegen baseert zich voornamelijk op een verzameling aan conditioneringen: van ervaringen die zijn opgedaan in het verleden, van opvoeding en van aangeleerde overleving-strategieën.
Het ego is meestal leidend in ons leven. Niet zelden komt men hierdoor in conflict met zichzelf, soms ernstig, met leven in zorgen, stress, overprikkeldheid en burn out tot gevolg.

De Hartzaak Coaching

Sinds vijf jaar helpt Judith haar cliënten met haar bedrijf  De Hartzaak Coaching de weg naar hun hart te (her)vinden (of: de verbinding tussen verstand en hart te leggen en/of te herstellen). ‘Dat is de rode draad in mijn werk als coach. Ik begeleid mijn klanten vanuit de liefde van het hart te leven, vanuit overvloed, in plaats van steevast vanuit de schaarste van de gevoelens van angst.  Je leert liefdevol voor jezelf te zorgen. Zodra je goed voor jezelf zorgt, ben je ook goed voor je omgeving. Wanneer je je daarvan bewust bent, geeft dat rust in je hoofd en kun je de beslissingen nemen en keuzes maken die echt bij jou passen en vanuit jouw authentieke IK komen’.
Het coachingstraject van Judith Kruize betreft feitelijk een bewustwordingsproces en neemt ongeveer 6 maanden in beslag. ‘Het is niet de makkelijkste weg, het is een transformerende weg en die is hobbelig. Je moet ertoe bereid zijn te veranderen en je comfort-zone te verlaten. Maar het eindresultaat is voor de rest van je leven toepasbaar en dus absoluut de moeite waard.

Herkennen van de innerlijke stemmen

De gesprekken met Judith vinden plaats in een passende coach-ruimte of via videobellen als Skype of Zoom. Daarbij begeleidt ze haar cliënten met oefeningen, meditaties en de herkenning van ‘de verschillende innerlijke stemmen, zoals een innerlijk criticus of perfectionist’ en signalen van het lichaam die ons hoofd meestal niet opmerkt , druk als we daar kunnen zijn.  Men krijgt oefeningen en opdrachten voor thuis en er is wekelijks contact via de mail.
Aan het einde van het traject heeft de cliënt voor zichzelf een duidelijke en heldere route met meer rust, helderheid en verankering.
Judith: ‘Na een 6-tal gesprekken waarin de coach-vraag centraal staat, weet men meestal wel hoe het innerlijke systeem werkt, waarna we samen aan de slag gaan met het creëren van een – zeg maar – persoonlijke gebruiksaanwijzing.
Uiteindelijk helpt dit alles jou de weg naar het hart te vinden, belemmeringen te overwinnen en hart en ego goed te laten samenwerken.
 

Gratis E-book

Wees die stralende, krachtige persoon die niet bang is te ervaren en te leven naar wat ze (hij) vindt, denkt en voelt. Wees die persoon die weet wie ze is, wat ze kan en wat ze wil. Vanuit je innerlijke kracht is er zoveel meer mogelijk dan je denkt!’
 
Download het gratis e-book “Herpak je grootste innerlijke kracht, de kracht van je hart”. Met een meditatie, inspiratie en spiegelende vragen, waardoor je direct al kunt starten met deze methode om naar jezelf te kijken.
 
De Hartzaak Coaching kan je helpen bij:
 • Angst
 • Energie
 • Grenzen stellen
 • Inzicht in je gedrag
 • Keuzes maken
 • Leiderschapsontwikkeling
 • Omgaan met emoties
 • Ondernemen
 • Ontspanning
 • Perfectionisme
 • Piekeren
 • Slaapproblemen
 • Stress
 • Balans tussen werk en privé
 • Zelfvertrouwen

Bekijk het profiel van De Hartzaak Coaching op Balansportaal