Home > Blogs > Interview Yvonne Reijnen | Weer in contact met jezelf en je lichaam

Interview Yvonne Reijnen van YanaRa Inspirations

Weer in contact met jezelf en je lichaam

 
Hoewel de naam van haar praktijk – YanaRa = stralend licht – anders zou kunnen vermoeden, is het coachingstraject dat Yvonne Reijnen haar cliënten aanbiedt niet ‘zweverig’, maar nuchter en pragmatisch. En, ook niet onbelangrijk, zeer efficiënt: Afhankelijk van de klachten weet zij de mensen die bij haar aankloppen voor hulp binnen 3 tot 10 behandelingen weer op het goede spoor te zetten. 
 
 
yvonne-reijnen-yanara-inspirations-balansportaal

Alles draait om een goede balans

 

Als ervaringsdeskundige, zelf belandde Yvonne jaren geleden in een burn-out, weet zij als geen ander wat het betekent als iemand is vastgelopen in het leven. En ze beschikt over verschillende technieken om de balans weer te herstellen. 
 
‘Want natuurlijk draait alles om een goede balans!’ weet de coach. ‘Mensen die jarenlang heel veel stress hebben opgebouwd en bijna continu ‘in het hoofd’ hebben gezeten, verliezen uiteindelijk het contact met hun lichaam. Ze voelen hun vermoeidheid niet meer. Het lijf protesteert wel, maar dat hebben ze meestal pas in de gaten op het moment dat het helemaal misloopt en ze in een burn-out zijn beland.’ 
 

Afgestemde behandelmethode

 

Afhankelijk van de persoon die zij voor zich heeft, kiest Yvonne Reijnen dan voor een bepaalde behandelmethode. Van belang is dat de cliënt zich bewust wordt van zijn of haar handelen en ontdekt wat de ‘triggers’ zijn van die enorme stress, met als uiteindelijk doel de rust en harmonie in het leven te hervinden. 
 
‘Bewustwording en inzicht in al je plussen en minnen is stap 1’, aldus Yvonne. ‘Met behulp van technieken als familieopstellingen, met NLP of ‘het innerlijke kind‘ begeleid ik mijn cliënten gedurende verschillende sessies zodat ze weer contact krijgen met hun lichaam. Want gedachten veroorzaken veel stress. En uiteraard spelen de omstandigheden ook een rol, maar het is de vraag hoe je daarmee omgaat. Kan dat wellicht op een andere manier? Dat zoeken we samen uit en met meditatie-oefeningen, mindfullness en ademhalingstechnieken proberen we vervolgens het lijf en hoofd weer tot rust te brengen en de innerlijke kracht te activeren’.  
 

Stress leidt tot burn-out

 

Langdurige stress is funest en kan uiteindelijk leiden tot een burn-out. ‘Iemand die voortdurend ‘in het hoofd zit’,voelt uiteindelijk niets meer, ook niet de enorme vermoeidheid in het lichaam. Dat lijf protesteert wel, maar vaak heb je dat veel te laat in de gaten. Een burn-out is het gevolg…dat is eigenlijk één grote overprikkelingsreactie; en het kan erg lastig zijn om daar zonder hulp weer uit te komen’. 
 

YanaRa Inspirations | BewustZijn & Transformatie

 

Het valt Yvonne Reijnen op dat heel veel mensen voortdurend over hun eigen grenzen (blijven) heengaan, zonder protest. ‘En uiteindelijk staan ze, totaal opgebrand, op een dood spoor. Vaak blijkt dat ze als kind niet hebben geleerd ‘nee’ te zeggen en voor zichzelf op te komen. Deze mensen kunnen meestal ook slecht met hun emoties omgaan. Ze blijven vaak rondlopen met boosheid en verdriet en ‘ontploffen’ dan soms op een verkeerd moment tegen de verkeerde persoon. In het coachingstraject van YanaRa Inspirations leer ik deze cliënten op een voor hen gezonde manier met emoties om te gaan en deze te uiten.’
 
Ook professionals kunnen bij Yvonne Reijnen van YanaRa Inspirations terecht voor bijscholing of voor ondersteuning. ‘Bijvoorbeeld coaches en therapeuten die voor hun opleiding een aantal uur coaching moeten ondergaan. Daarnaast krijgen coaches, therapeuten en hulpverleners dagelijks te maken met de sores van anderen en dan kan het fijn zijn om even je verhaal kwijt te kunnen of te sparen. Daarvoor zijn ze bij mij aan het juiste adres.’