Home > Blogs > Interview Magda de Muijnck | Een magische coachingsreis

Interview Magda de Muijnck | Een magische coachingsreis

Wie met klachten aanklopt bij de Hilversumse praktijk Cooldown Coaching van Magda de Muijnck krijgt van deze therapeute een breed scala aan hulpmiddelen aangereikt uiteenlopend van coaching-sessies gebaseerd op de Jungiaanse Psychologie, meditatie en EFT (Emotional Freedom Technique of tapping) tot Tarotlegging.

magda-de-muijnck

Tarot

Tarotlegging klinkt misschien een beetje zweverig, maar dat is het zeker niet. Magda, een nuchtere Zeeuwse die lang ‘in de commerciële hoek’ heeft gewerkt, gebruikt de Tarotkaarten als middel om erachter te komen waardoor het probleem van haar klant worden veroorzaakt. Mogelijk gaat het om onverwerkte traumatische ervaringen uit het verleden waarvan de blauwdruk is opgeslagen in het onderbewustzijn.

magda-de-muijnck-tarot-hilversum

Magische Coachingsreis

Tijdens haar studie Jungiaanse Psychologie leerde Magda veel over onbewuste psychische processen en de behandeling ervan. Nadat zij in een verdiepingsjaar in aanraking kwam met Tarot en EFT (Emotional Freedom Technique) besloot zij haar eigen ‘magische coachingsreis‘ te ontwikkelen, gebaseerd op deze ‘tools’. De Tarotkaarten spelen bij haar behandeling een grote rol. Magda: ‘Doordat die kaarten resoneren op het onbewuste, vertellen zij mij heel veel. Ze geven inzicht in wat er speelt aan belemmeringen en negatieve gedachten en daarmee kunnen we vervolgens aan de slag.

EFT-behandeling

Om de kaarten te duiden, maakt de therapeute gebruik van haar ervaringen in de Jungiaanse Psychologie. Zodra het probleem duidelijk is, past zij coaching en EFT toe. ‘Tijdens die EFT-behandeling kloppen we op specifieke meridiaan-punten op hoofd en lichaam; waarbij de emoties van de gedachten worden gehaald. Door EFT wordt ontspanning gecreëerd en het zelf-helend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Deze methode is erop gericht vastgeroeste overtuigingen ‘weg te tappen’.

Meer zelfvertrouwen voor vrouwen

Opvallend vaak kloppen vrouwen bij Cooldown Coaching aan voor hulp. ‘Het gaat dan regelmatig om vrouwen die graag meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen. Zij kunnen moeilijk ‘nee’ zeggen, krijgen daardoor teveel op hun bordje en lopen uiteindelijk vast in werk of privé. Dat is niet verwonderlijk wanneer je beseft dat nog maar 70 jaar geleden vrouwen zich zich niet of nauwelijks mochten uitspreken. Ze moesten stoppen met werken zodra ze trouwden en mochten geen eigen bankrekening openen. Vrouwen werden geacht zich dienstbaar opstellen en mochten vooral geen ruimte voor zichzelf opeisen. Hoewel deze situatie inmiddels aanmerkelijk is verbeterd, zijn de gevolgen voor vrouwen onbewust nog steeds merkbaar. Bij een burn-out kunnen deze factoren een rol spelen. Ik ben blij dat ik deze vrouwen kan helpen. Ik fix geen problemen, maar ik zet mijn klanten in beweging. Uiteindelijk moeten ze het zelf doen!’…..

Cooldown Coaching | Magda de Muijnck

Magda’s brede aanpak blijkt een schot in de roos. Steeds meer mensen met diverse klachten zoals burn-out, slapeloosheid, prikkelbaarheid, onzekerheid, perfectionisme, weten inmiddels de weg naar haar praktijk aan de Van de Sande Bakhuyzenstraat 146 in Hilversum te vinden. Het traject beslaat een periode van ongeveer 7 maanden waarin onder meer een Tarotlegging, 6-coachingsessies van 1,5 uur en een EFT/tapping sessie wordt gedaan. Meer informatie vind je op haar website – www.cooldowncoaching.nl – of haar praktijkpagina op Balansportaal.

magda-de-muijnck-cooldown-coaching