Home > Blogs > Interview Frank Rood | Stress verminderen door Timemanagement

Interview Frank Rood

Stress verminderen door Timemanagement

Trainer en coach Frank Rood van MyTime Creator probeert zijn leven ten volle te leven. Hij beschouwt het als zijn missie ook zijn geliefden en medemensen te helpen hun leven zo goed mogelijk vorm te geven en daarbij vooral de broodnodige rust te brengen.
Dat doet Frank middels individuele coaching en groepstrainingen waarbij hij zijn cliënten leert de werkdruk en stress te verminderen en hun leven weer op orde te brengen. Time-management is daarbij het toverwoord. ‘Stressreductie en time-management zijn nauw aan elkaar verbonden’, weet de coach, ‘dat zijn ook de hoofdonderwerpen in mijn begeleiding’.
frankr-rood-mytime-creator
Simpel gezegd: Frank Rood leert zijn cliënten hun tijd verstandiger en doelmatiger in te delen en daarmee duurzaam rust in hun werk (en in hun hoofd) te brengen. Hiermee zijn mensen die tegen een burn-out aan – en dus ‘ in de gevarenzone’ – zitten of zij die er net uit komen erg geholpen, zo is gebleken.

Afleiding is zeer belastend

Frank: ‘Ik zie veel mensen in een werksituatie de hele dag door switchen tussen hun telefoon, mail, apps, vergaderingen en persoonlijke gesprekken. Elke 5 à 10 minuten wisselen zij van taak. Voor het brein is dit een onwenselijke situatie die concentreren bijna onmogelijk maakt. De vele onderbrekingen en afleidingen zijn zeer belastend, extreem onrustig en inefficiënt. Aan het einde van de dag zijn deze mensen vaak doodmoe van al deze stressfactoren en dikwijls hebben ze hun werkzaamheden niet kunnen afmaken. Al met al geeft deze manier van werken weinig voldoening en meestal wel veel stress.’
De coach wijst erop dat langdurige stress als gevolg van inefficiënt werken, kan leiden tot een situatie van burn-out met alle gevolgen van dien.

Inzicht in tijdsbesteding

Om deze onrustige manier van werken te kunnen veranderen, moet men zich er allereerst goed van bewust zijn. Daarom meten de cliënten van Frank Rood ruim een week lang al hun tijdsbestedingen, zodat inzichtelijk wordt wanneer en hoelang ze waar mee bezig zijn. Daarna zijn ze in staat bewuste keuzen te maken.. Op den duur geeft dat rust en overzicht  in hun werk- en in hun privéleven.

Prioriteiten stellen & durven keuzes te maken

Frank: ‘Als coach en als trainer bied ik mijn cliënten praktische handvatten. Ik leer ze prioriteiten te stellen door zich af te vragen wat écht belangrijk voor ze is. En geef ze inzicht in hoe ze hun tijd efficiënter kunnen gebruiken. Hierdoor krijgen ze uiteindelijk meer voor elkaar, pakken ze uitstelgedrag aan en leren ze beter plannen.
De kern van time-management is: durven kiezen. De theorie is super-simpel, alleen het toepassen blijkt lastiger. De vaardigheden moeten dagelijks worden geoefend en vooral worden volgehouden, zodat ze routine worden.’
Een traject met individuele begeleiding door Frank Rood neemt zo’n 10 weken in beslag.

Honderden keuzen per dag

Frank Rood wijst erop dat ieder mens honderden keuzen per dag maakt. ‘Dat kost veel energie. Het wordt allemaal een stuk eenvoudiger als je helder hebt wat voor jou belangrijk is. Je krijgt meer innerlijke rust en meer gedaan als je voor jezelf hebt uitgemaakt welke dingen goed en welke minder goed bij je passen en welke klussen je wel en welke je niet wilt aangaan. Zodra je in staat bent bewust je eigen keuzen te maken en je eigen richting te kiezen en vooral de grote lijnen te volgen (zowel in je werk als privé), wordt het leven luchtiger met veel minder stress. En dat gun ik iedereen!’