Home > Blogs > Interview Cecile Knook | Uitval door burn-out (preventief) aanpakken

Interview met Cecile Knook van Re-Attach at Work

'Uitval door burn-out (preventief) aanpakken'

 
Arbeidsgerelateerde stress is een enorm probleem voor werkend én werkgevend Nederland. Uit recent onderzoek blijkt dat momenteel 1 op de 7 werknemers overspannen en/of opgebrand thuis zit. Dit kost de maatschappij én het bedrijfsleven handenvol geld.
 
cecile-knook-re-attach-at-work
 
Cecile Knook van Re-Attach at Work begeleidt mensen die in een situatie van burn-out terecht zijn gekomen. Met haar unieke aanpak zet zij deze mensen binnen enkele maanden volledig in hun kracht, zodat ze hun werk en hun privéleven weer energiek kunnen oppakken.
 

Vastlopen in werk en privé

 
‘Het is een win-win-situatie voor alle betrokkenen’, meent Cecile Knook. Vol enthousiasme vertelt ze over de successtory’s van haar bedrijf:
 
‘De klachten waarmee ik in mijn praktijk word geconfronteerd, lopen sterk uiteen. Vaak gaat het om spanningen onder collega’s, een te hoge werkdruk, veranderingen in werkprocessen of omzet-prestatiedruk. Maar ook problemen in het privéleven spelen mee, zoals echtscheiding, overlijden van een dierbare, onverwerkte traumatische ervaringen of financiële ellende. Dikwijls zijn het combinaties van factoren die er uiteindelijk toe leiden dat iemand vastloopt op zijn of haar werk en vaak ook privé.
 

Stress als trigger

 
Uit ervaring weet Cecile Knook dat angsten (verlies, misbruik, ongeluk of traumatisch ervaring) 9 van de 10 keer in een ver verleden zijn opgebouwd. Krijgt een werknemer te maken met veel stress dan wordt zijn of haar oude trauma getriggerd, waardoor het lastig wordt nog goed te functioneren. Door middel van diepgaande gesprekken weet de therapeute de kern van de problemen te achterhalen, waarna zij met een speciale techniek de nare herinnering omzet in iets positiefs. Communicatie is belangrijk en niet te vergeten: humor!! 
 

Doorbreken van emoties en patronen

 
Cecile Knook: ‘Re-Attach is een cyclisch en associatief proces dat individueel wordt aangeboden. Tijdens onze sessies wordt de Sensorische Integratie gestimuleerd en worden oplossingsstrategieën geactiveerd. Op die manier kunnen nieuwe kennis en inzichten worden aangeleerd en geautomatiseerd, waardoor de verbinding met jezelf weer tot stand komt. Kortom, we doorbreken emoties en patronen en leren nieuwe vaardigheden aan die we vervolgens automatiseren’.
 
Het klinkt eenvoudig en…. zo is het ook.
De afgelopen jaren heeft het bedrijf van Cecile Krook vele honderden werknemers met een burn-out de regie over hun eigen leven teruggegeven. ‘Ik vind het onwijs gaaf om mensen weer in hun kracht te zien komen en dat ik hen daarbij dan bij mag begeleiden. Daar word ik heel blij van’ 

 

Re-Attach at Work | Tilburg

 
Werkgevers weten de weg naar het bedrijf Re-Attach at Work van Cecile Knook in Tilburg inmiddels al te vinden. Niet alleen wanneer zij worden geconfronteerd met gevallen van burn-out binnen hun onderneming maar ook, en steeds vaker, voor preventieve behandeltrajecten. En met name dat laatste acht de coach van enorm belang. 
 
‘Het is mijn grote wens dat mensen niet meer langdurig in de ziektewet belanden. Ik zie liever dat ze blijven werken, ook wanneer ze zich even iets zwakker voelen, om vanuit de arbeidssituatie met ondersteuning weer in hun kracht te komen. Daarmee worden langdurige, nare periodes van stress en burn-out overbodig.  
Het proces van bewustwording, verwerking, ontwikkeling naar versterking kan prima worden aangepakt op de werkvloer. ‘ 
 
Daartoe biedt Re-Attach at Work 3 verschillende trajecten aan: 
 

Pakket 1: Intensief XL

Is de medewerker al (langdurig) uitgevallen? In dat geval wordt hij of zij 3 tot 5 maanden intensief begeleid met als doel  een gezonde terugkeer naar zijn/haar werkplek. Zo nodig zullen behandelingen worden aangeboden tot een jaar na de startdatum 

Pakket 2: Intensief L

Is de medewerker nog aan het werk, maar heeft hij of zij preventieve ondersteuning nodig? In dat geval wordt de Re-Attach methode ingezet gedurende 3 maanden (met de mogelijkheid te verlengen tot 6 maanden na startdatum) 

Pakket 3: Flex-abonnement

Cecile Knook komt persoonlijk minimaal twee dagdelen in de maand bij het bedrijf om de medewerkers te ontlasten van stressverschijnselen, zodat uitval door burn-out preventief wordt aangepakt. Dit abonnement wordt ‘op maat’ geleverd afhankelijk van de voorkeuren en behoeften binnen het bedrijf. 

Werkwijze Re-Attach at Work

 
Cecile: ‘Nadat we vanuit de werkgever een officiële opdracht hebben ontvangen, starten we met een uitgebreide intake en achterhalen we de kern van de klachten en problemen. Vervolgens wordt in overleg een plan van aanpak opgesteld en indien nodig bijgesteld’.
 
 
re-attach-at-work-cecile-knook