Home > Blogs > Interview Caloe van Dijk | Met energetisch therapeut op reis

Interview Caloe van Dijk | Met energetisch therapeut op reis

 

Haar grote liefde voor de natuur heeft Caloe van Dijk gebracht waar ze nu is. Als holistisch therapeut trekt ze met haar camperbus door Europa. Ze behandelt cliënten op de mooiste locaties tijdens transformerende individuele trajecten en groepsprogramma’s. Inmiddels heeft ze het zich ook eigen gemaakt mensen via een online verbinding heling en transformatie te laten doormaken.

Deze bijzondere coach put haar energie rechtstreeks uit de sterke krachten van de natuur. Ze laat de energie van haar cliënten stromen door buitenactiviteiten als wandelen, meditatie en ademhalingsoefeningen te integreren in haar coachingsprogramma’s.

 

caloe-van-dijk-splinkyourlife

‘Mijn sessies vinden niet plaats op een divan, maar heerlijk buiten op de mooiste plekken in Europa!’

 

Keuzes voor verandering

Caloe is ervan overtuigd dat mensen die ernstig ziek worden onvoldoende naar hun lichaam en ziel hebben geluisterd. ‘Ziekte brengt ons een boodschap. Wie zich onvoldoende de ruimte geeft om emoties te uiten en naar zichzelf te luisteren, komt onvermijdelijk in de problemen. Je lichaam geeft signalen. Als die signalen onprettig zijn, is dat een boodschap dat er iets in je leven uit balans is. Wanneer er uitputting ervaren wordt, is het extra belangrijk hier écht bij stil te staan. Bewust te worden wat in je leven ervoor zorgt dat je je uitgeput voelt om vanuit die bewustwording keuzes te maken voor verandering.

Welke keuzes? Dat verschilt per persoon, het is je bewustwordingsproces. Een ieder die bewust verbinding maakt met zijn eigen lichaam en energie activeert het zelfhelende vermogen. Dit is de persoonlijke ontdekkingstocht naar balans. In dit proces heeft ieder zijn eigen levenslessen te leren.’

 

Energetische balans van de natuur

Natuur, beweging en balans zijn basiselementen in haar therapeutische sessies. Van Dijk benadrukt dat in de natuur de energie in balans is. ‘Daarom komt onze eigen energie ook in balans op het moment dat wij de natuur in gaan.

‘Door in de buitenlucht te bewegen gaat onze energie weer anders stromen, hierdoor ontstaat er ruimte in ons bewustzijn.’

Wanneer we dan de aandacht naar binnen richten, verbinden we ons met ons neurologische netwerk en zijn we in staat de patronen te zien die in de loop van de tijd in onszelf zijn ontstaan; emotionele patronen, gedragspatronen. Door onze ‘bedrading’ bewust onder de loep te nemen kunnen we ziekmakende verbindingen ‘doorknippen’ of ‘af laten sterven’ en genezende en vitale verbindingen versterken of aanleggen. Welke klachten iemand ook heeft – burn-out, angst, verslaving, depressie – dit werkt altijd.’

caloevandijk

Groepssessies met persoonlijke opdrachten

Hoewel met individuele gesprekken mensen zich in eerste instantie wellicht veiliger voelen, is de energiecoach enthousiast over haar groepsprogramma’s. ‘Hier ontstaan bijzondere, waardevolle verbindingen tussen deelnemers onderling waarbij men elkaar helpt te helen. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek met gerichte opdrachten in een begeleid programma. Die sessies worden gecombineerd met persoonlijke opdrachten, waarbij men verbinding maakt met zichzelf en zich onder meer afvraagt waar men energie van krijgt. De persoonlijke opdrachten leiden tot zelfinzicht en vergroten van zelfbewustzijn. Middels concrete opdrachten werken we aan nieuwe, gezonde gewoonten en activeren we het zelfhelende vermogen,’ aldus Caloe van Dijk.

SPLINKYOURLIFE | Own Your Energy

Eind september gaat haar Engelstalige online groepsprogramma ‘Own your energy’ van start. De focus van dit programma is het bewust eigenaarschap nemen over je eigen energie. Daarvoor neemt ze van 3 – 10 september nog een groep mensen mee de bergen in. Uiteindelijk zijn alle programma’s energiewerk.

—–

‘Het energetisch werk wat ik doe, is enorm krachtig. Laatst kreeg ik een bericht van een cliënt waarin ze deelde dat ze haar partner heeft ontmoet en inmiddels een paar maanden zwanger is. Ze gaf aan dat de ademsessie die ze bij mij had gedaan op deze onderwerpen voor haar gevoel voor de noodzakelijke shift hadden gezorgd. Ik voel mij enorm dankbaar om mensen te mogen begeleiden bij zulke levensveranderende helingsprocessen en transformaties. Al snap ik soms zelf niet eens precies wat ik doe, het zijn prachtige onvergetelijke, levensverrijkende processen.’

caloe-van-dijk-own-your-energybergen-caloe-van-dijksplink-your-life-caloe

 

ONLINE CURSUS ‘OWN YOUR ENERGY’

ONLINE CURSUS ‘OWN YOUR ENERGY’

Persoonlijk ontwikkelprogramma, Engelstalig

6 weken, programma start eind september 

  • Laad je energie op & versterk je energie
  • Verbind met jezelf, vanuit je hart
  • Voel je vrij, bevrijd jezelf van belemmeringen
  • Neem leiderschap over je eigen energie
  • Vertrouw jezelf & je intuïtie
  • Ontwikkel bewuste, liefdevolle relaties in balans

ONTVANG INFO

ERVARINGSDESKUNDIGE | CALOE VAN DIJK

Haar ‘kronkelige’ loopbaan, heeft Caloe veel levenservaring gebracht. Ze heeft veel verschillende werkvelden van binnenuit ervaren. Als buitenmens heeft ze onder meer als berggids gewerkt en met de studie psychologie ontwikkelde zij zich tot therapeut voor mensen met stress-gerelateerde klachten.

Menig mentale ziekte

Ze vertelt dat ze tijdens haar kronkelige pad zelf menig ‘mentale ziekte’ heeft ontmoet en ervaren. ‘Depressie’ op het moment dat het systeem haar pad nog door onderdrukkend onderwijs leidde. ‘Sociale angst’ wanneer ze onbewust voelde dat anderen haar niet begrepen. ‘Chronische vermoeidheid’ wanneer ze te lang in (werk)relaties bleef zitten waarin haar energie niet voldoende in beweging kwam.

Verder deelt ze dat ze weet hoe het is om energieën te ervaren waarvan je voelt dat je het zelf niet bent. Ze vertelt dat ze soms kan voelen wanneer anderen met haar bezig zijn. Toen ze door de sociale recherche van de overheid onder de loep werd genomen uitte zich dit in ‘paranoïde en angststoornissen’. En tot slot… ‘psychose’, zelf noemt ze dit spirituele ontwaking. Ook wel bekent als ’the dark night of the soul”. Geen makkelijk proces, maar zeer leerzaam en waardevol als je bewust de levenslessen omarmt die deze periode je komt brengen.

Lees meer over Caloe van Dijk & SPLINKYOURLIFE