Home > Blogs > In gesprek met… Sanne van Wamel

In gesprek met... Sanne van Wamel

 

Sanne van Wamel is, als ACT Master Professional (Coach & Gedragstherapeut) eigenaar van Your Healthy Mind, gespecialiseerd in stress gerelateerde klachten. Een Healthy Mind is dé basis voor een aangenaam leven. Door middel van ACT leert iedereen flexibel omgaan met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden.

Sanne-van-Wamel

Met welke klachten kunnen mensen bij jou terecht?

Iedereen met stress gerelateerde klachten is welkom. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, overspannenheid, burn-out, onzekerheid, piekeren, vastgeroeste denk- en gedragspatronen, angst, somberheid, depressieve klachten of weinig energie… een ACT behandeltraject sluit altijd goed aan!

Op welke wijze zorg jij ervoor dat de mentale gezondheid van jouw cliënten verbetert?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy, en bestaat uit het aanleren van zes vaardigheden, waarbij men leert om flexibel om te gaan met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Natuurlijk doe ik dit op mijn eigen wijze. Mijn persoonlijke levenservaringen, openheid, kwetsbaarheid, kennis en kunde zorgen ervoor dat ik hoor wat de ander denkt, voel wat de ander voelt en weet wat de ander nodig heeft. Door onaangename ervaringen te kunnen accepteren, afstand te kunnen doen van belemmerende gedachten, in het hier en nu te blijven, objectief naar jezelf te kijken en open te staan voor jouw eigen waarden en hart, zul je je mentale gezondheid met grote stappen kunnen verbeteren. Ik ben daar zelf het bewijs van, na herstel van een burn-out en depressie. ACT is zeer effectief voor dit moment én voor later!

Vertel eens iets over de trajecten en trainingen die je aanbiedt…

Toen ik zelf burn-out en depressief was, heb ik passende hulp gemist. De standaard route in ons zorgsysteem was niet passend voor mij. Ik had geen behoefte om mijn verleden op te rakelen, ik wilde vandaag handvatten. Praktisch, eenvoudig… die ik in het dagelijks leven kon toepassen om stappen vooruit te kunnen zetten. En dit is exact mijn motivatie voor mijn eigen bedrijf geweest. Ik heb me laten omscholen tot mindfulness trainer en ACT Master Professional. Als coach en gedragstherapeut bied ik coaching en therapie aan, naast trainingen en retraites.

Het liefst werk ik met individuele cliënten, omdat ik op die manier meer van mijzelf kan geven, dan in groepsverband. ‘All-in’ trajecten betekent voor mij dat cliënten onbeperkt kunnen whatsappen tijdens een traject ter ondersteuning. Want tijdens een sessie heb je het niet moeilijk, maar juist thuis of op je werk. En ook dan ben ik bereikbaar. Dit wordt enorm gewaardeerd door oud en huidige cliënten. Daarnaast heb ik mijn eigen E-Health online leeromgeving gecreëerd, bestaande uit video’s en educatie, ter ondersteuning van de sessies aan tafel. Als je voor mij als behandelaar kiest, krijg je mij voor de volle 100%. De informele sfeer aan tafel zorgt ervoor dat cliënten zich veilig en vertrouwt voelen, waardoor jezelf openstellen makkelijker wordt. Ik zie elk traject echt als een samenwerking, op basis van gelijkwaardigheid.

Naast individuele trajecten, bied ik samen met mijn collega Henry Poel ook ACT online trainingen aan en organiseren wij twee keer per jaar een retraite dag. Verder hebben wij onze eigen podcast ‘Verstand op Nul’, waar we onze eigen ervaringen over het leven, ons werk en ACT delen met de luisteraars. Bij alle diensten staat ACT dus centraal, op onze eigen laagdrempelige manier.

Je biedt ook retraites aan. Hoe zien deze eruit?

Ik bied twee keer in het jaar een retraite dag aan. Tijdens de retraite dag ‘Rust in je hoofd’, staan de ACT vaardigheden Acceptatie, Defusie en Hier en Nu centraal. De retraite dag ‘Krachtig van binnen’, staan de ACT vaardigheden Jezelf Observeren, Waarden en Hier en Nu centraal. Beide retraite dagen bestaan uit vier inspiratiesessies en vier begeleide meditaties. Er is ruimte voor rust, bezinning, in de natuur zijn en korte gesprekken met Henry & Sanne naar wens.

Wat is jouw ultieme tip bij (overmatige) stress?

Inchecken! Check in, maak contact met jouw lichaam en voel hoe het écht met je gaat. Laat jouw lichaam spreken en niet jouw verstand. Als het oké is hoe jij je op dit moment voelt, kies dan direct voor zelfzorg. Op deze manier is het oké om stress te ervaren, want eerlijk… we hebben allemaal wel eens stress. Ik ook! Maar leer door middel van inchecken om jezelf steeds op 1 te zetten. Dit zal stress direct verlagen. Wil je weten hoe je moet inchecken? Neem dan contact met mij op, zodat we dit samen kunnen oefenen.

 

> Bekijk de praktijkpagina van Sanne van Wamel op Balansportaal