Home > Blogs > In gesprek met… Sanne van den Oever

In gesprek met... Sanne van den Oever

 

Sanne van den Oever is een ondernemende moeder en runt High Value coaching- & therapiebedrijf Habitouch. Hier worden ambitieuze HSP-ers begeleid om de beste versie van zichzelf te worden door een kwalitatieve en unieke combinatie van therapie en coaching.

Sanne vervult tijdens je intensieve helingsproces niet alleen de rol van prikkende coach, maar ook die van de verzorgende moeder en de toegewijde therapeut. Haar unieke trajecten dragen dan ook bij aan het verbeteren van je levenskwaliteit op meerdere niveaus.

sanne-van-den-oever-balansportaal

 

Je biedt coaching en begeleiding aan voor HSPers. Wat is HSP precies?

HSP staat voor Highly Sensitive Person. Hoogsensitieve personen tikken meer boxjes aan als gaat om prikkelverwerking en het ervaren van uiteenlopende gevoelens. Waar bij andere mensen het filter waarmee de wereld wordt waargenomen scherper staat afgesteld, komen ervaringen (denk aan; geluiden, woorden, gezichtsuitdrukkingen, nieuwsberichten) bij HSP-ers veel heftiger binnen. HSP-ers verwerken wat ze meemaken gedurende de dag op een veel diepgaander niveau dan andere mensen.

 

Hoogsensitieve mensen dragen een groot verantwoordelijkheidsgevoel en hebben een sterke behoefte aan verdieping en rechtvaardigheid. Hierdoor zijn ze soms dagen bezig met het analyseren van een bepaalde gebeurtenis in hun hoofd. Hun invoelende vermogen en sterke verbeeldingskracht zorgt voor onrust en vragen. Ze kunnen zich bijvoorbeeld niet voorstellen waarom anderen niet zien wat zij zien of ergens niet op reageren terwijl een situatie voor HSP-ers bijvoorbeeld overduidelijk kwetsend of zorgelijk is.

 

Veel ambitieuze vrouwen onderdrukken hun sensitieve vermogen stelselmatig uit angst om als zwak of voor een aansteller te worden aangezien. Ze ontkennen hierdoor hun invoelende krachten en kwaliteiten waardoor ze soms levenslang worstelen met angstige en onzekere gevoelens. Deze worsteling resulteert weer in een negatief zelfbeeld met emotionele- en/of lichamelijke klachten tot gevolg.

 

In mijn praktijk ontvang ik veel hoogsensitieve vrouwen (en mannen) die hun hoogsensitiviteit ervaren als last. HSP-ers die werkzaam zijn op hoog niveau ervaren veel gevoelens van eenzaamheid en frustratie omdat er binnen hun functie geen ruimte is voor sensitiviteit. Deze emoties nestelen zich in hun lijf en uiten zich als spanningen. Worden de bijbehorende klachten genegeerd dan geef je ziektes vrij spel.

 

Vanuit mijn praktijk help ik (voornamelijk) vrouwen terug in hun kracht te zetten door hun hoogsensitiviteit te leren omarmen. Door te gaan leven volgens jouw specifieke HSP-randvoorwaarden krijgen je zielskwaliteiten de kans om zich te ontwikkelen.

 

Zo is er bijvoorbeeld een HR manager van het ziekenhuis die zichzelf na het transformatie traject een andere functie gunde, zij begeleid nu een focusgroep die de organisatiestructuur en de effecten op medewerkers in kaart brengt. Ze start iedere dag met een boswandeling, is gaan luisteren naar haar lichaam en heeft haar nachtrust weer terug.

Kun je iets meer vertellen over het Habitouch Transformatie Traject?

 

Het Habitouch Transformatie Traject is een verzamelnaam voor 3 verdiepende trajecten bij Habitouch; Het Transformatie Traject Effectief, Transformatie Traject Compleet en Transformatie Traject Exclusief. Binnen deze zorgvuldig samengestelde trajecten richt ik me op het gevoelsmens dat verdwaald is. Dit lieve gevoelsmens verzorg ik, koester ik, vertrouw ik en geloof ik. Ik durf naar haar hart te kijken en het liefdevol van binnenuit te openen.

 

Traject Effectief brengt een daadkrachtige verandering teweeg in zo’n 3 maanden tijd en is er voor vrouwen die op gerichte wijze meer lichaamsbewustwording willen ontwikkelen.

 

Het Complete traject is een 6 maanden durend traject gericht op HSP-ers die binnen het reguliere zorgsysteem vastlopen en toe zijn aan een vernieuwende aanpak. Zij verlangen ernaar om eindelijk gehoord en gezien te worden voor wie zij werkelijk zijn.

 

Het Transformatie Traject Exclusief is er voor ambitieuze en vooral moedige topvrouwen die in iedere vezel van hun lijf voelen dat ze toe zijn aan een grote verandering in hun leven. Ze zijn het gewend om alles zelf aan te pakken maar hebben hier de energie niet meer voor.

 

Binnen een tijdsbestek van 12 maanden breng ik deze topvrouw terug naar die premium positie waarbinnen de liefdevolle zorg voor zichzelf op 1 staat. Het traject brengt radicale self-care switch teweeg op alle denkbare niveaus.

 

Ieder traject bestaat uit een combinatie van holistische lichaamsgerichte therapie en coachingssessies in de natuur. De transformatie die hiermee gepaard gaat is groots. De investering ligt in verhouding met het effect en de uitkomst ervan.

 

Als High Value coach- en therapeut streef ik de hoogst mogelijke kwaliteit na en ga voor de meest waardevolle uitkomst van het traject. Een uitkomst die niet alleen effect heeft op je gezondheid maar ook op je relaties. Je algehele levenskwaliteit verbetert dan ook aanzienlijk.

 

Waarom is massagetherapie belangrijk voor HSPers?

 

Gek genoeg zijn hoogsensitieve mensen nauwelijks in staat om hun eigen gevoelens waar te nemen. Ze zijn zó gericht op de buitenwereld en het verwerken van alle details – wat allemaal plaatsvindt in hun hoofd – dat ze ver van hun gevoelscentrum verwijderd zijn geraakt.

 

Een jarenlange training die in het teken staat van het onderdrukken van je gevoelens, (zelf)destructiviteit, je kop in het zand steken en je grenzen (laten) overschrijden zorgt voor opgehoopte blokkades en spanningen in je lichaam.

 

Als holistisch therapeut ben ik opgeleid om deze onderdrukte emoties, die zich als spanningen in je lichaam hebben vastgezet, te onderzoeken en aan te kijken. Deze therapiesessies dragen bij aan het vergroten van je lichaamsbewustzijn, waardoor je een sterkere intuïtie en een realistischer zelfbeeld ontwikkelt. Hier vanuit ontstaat vanzelf de natuurlijke behoefte om goed voor jezelf te zorgen.

 

Wat houdt natuurcoaching precies in?

 

Natuurcoaching is een verdiepende coachingsvorm waarbij de natuur je als trouwe bondgenoot ondersteunt tijdens de coachingssessies in de natuur. Natuurcoaching is een pure manier van coaching waarbij gecoacht wordt vanuit een liefdevolle en aanwezige Zijnshouding. Iedere natuurcoachingssessie werken we met krachtige werkvormen die tot diepe inzichten leiden.

 

We onderzoeken gedurende jouw transformatieve reis inhoudelijke levensthemas, ik volg daarbij de natuurlijke beweging, wetende dat alle antwoorden in jou verborgen zitten.

 

De natuurcoachsessies in het traject vinden voornamelijk 1 op 1 plaats, in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Door de elementen te trotseren ontwikkel je een stevig draagvlak waar vanuit je leert staan voor wie je bent, onder welke omstandigheden dan ook.. In de werkelijke wereld schijnt ook niet altijd de zon.

 

Voor mij betekent liefde in essentie verbinding, verbinding met jezelf en met je lijf, maar ook met je omgeving. In het Transformatie Traject Compleet en Exclusief richten we ons zorgvuldig op het herstellen van de verbinding met de mensen die heel belangrijk voor jou zijn. De compleet verzorgde natuurworkshops voor groepen dragen op spelende maar vooral verdiepende wijze bij aan het leggen van een diepe verbinding en verstevigen de onderlinge banden.

 

Hoe kan men met jou in contact komen?

 

Ben jij een eigenaar van een (groot) bedrijf en gun jij je werknemers een veilige werkomgeving door een mooie onderlinge verbinding tot stand te brengen? Mail dan naar: workshops@habitouchhspcoaching.nl

 

Je aanmelden voor een van de Habitouch Transformatie Trajecten kan via habitouchhspcoaching.nl.

 

High Value HSP coach Habitouch heeft een podcast: De Boswandeling Podcast. Te beluisteren via Spotify.

Image

 

 

 

 

 

 

> Bekijk de praktijkpagina van Sanne van den Oever op Balansportaal