Home > Blogs > In gesprek met… Natalie Dalmeyer

In gesprek met... Natalie Dalmeyer

 

Natalie Dalmeyer richt zich in haar praktijk Living Aligned op stress- en lifecoaching. Cliënten met chronische stress, burn-out of trauma vinden hun weg naar haar praktijk. Ze gebruikt diverse methoden zoals TRE stress/trauma release, Natuur-coaching, Yoga & Fascia care.

 

natalie-dalmeyer

 

Je zet 3 tools – TRE, Yoga & Natuurcoaching – in om een prettiger lijf en leven te creëren. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen deze tools?

Mooie vraag! De overeenkomst is Embodiment en Selfcare, Luisteren naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen. Alles wat ik doe in mijn praktijk is gericht om de Selfcare van mensen te vergroten, oude energie en niet werkende patronen los te laten zodat je kunt herstellen en eventueel nieuwe keuzes kunt maken.

Bij welke klachten kun je ondersteuning bieden?

Dat is heel breed en afhankelijk van wat iemand inzet aan tools. Denk aan fysieke klachten zoals rugpijn, heup/bekken en buikgebied, nekklachten, hoofdpijn, gespannen kaken, schouders etc. Maar ook onrust en angst.

Natuur-coaching ondersteunt mensen in inzicht krijgen in patronen en keuzes, dit is een samensmelten van mentaal/emotioneel en fysiek.

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen waarmee mensen met stress, trauma of burn-out worden geconfronteerd?

We willen allemaal van die bak met stress af maar niks is zo spannend als spanning loslaten als je daar al lang mee loopt. Het harnas van stress maakt plaats voor voelen. Mensen zijn vooral bang controle kwijt te raken, zich niet realiserend dat ze daar juist in zijn beland.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van TRE voor mensen met stress, trauma of burn-out?

Met TRE hoef je niet in verhaal, ik kan jou begeleiden zonder dat we oud zeer hoeven op te rakelen. Het is een lichaamseigen respons. Mensen vragen zich wel eens af of zij het ook kunnen. Dan vraag ik hun: ‘Kun je niezen? Dan kun je dit ook!’

Wat betekent ‘Living Aligned’ voor jou?

Denken, doen en voelen op één lijn omschrijft het voor mij mooi.

Ik voel mij goed als ik kan luisteren naar de verlangens van mijn hart, deze een praktische draai kan geven met mijn hoofd en vervolgens uitvoeren met mijn lichaam, die ook weer mijn kompas is en feedback geeft of ‘t klopt wat ik doe.

 

> Bekijk de praktijkpagina van Natalie Dalmeyer op Balansportaal